Digidexo.com

Hva er de langsiktige virkningene av Prilosec?

Prilosec er en protonpumpehemmer (generisk navn omeprazol). Den brukes til å behandle hyppige halsbrann. Mange pasienter som lider av magesmerter og kronisk halsbrann ta Prilosec for lettelse. Emballasjen sier å avslutte bruken etter 14 dager, men mange mennesker bruker medisinen finne sine symptomer tilbake etter at de slutte å bruke.

Hvordan prilosec Works

Proton pumpehemmere (PPI) begrenser i betydelig grad produksjonen av mavesyre i magen. Mange mennesker lider av tilstander hvor magen produserer for mye syre, forårsaker halsbrann, oppstøt og mavesmerter. Den protonpumpe er det siste trinn i et system av enzymer som leverer magesyre til magen. PPI blokkerer mekanismen med en positivt ladet hydrogenion.

Langvarig bruk

På grunn av advarselen på emballasjen, mange mennesker tar Prilosec lurer på om effekten av langvarig bruk. Resultatene er noe mangelfulle. En langtidsstudie på rotter ble gjennomført over to år. Funnene tyder på at det kan være en sammenheng mellom langvarig bruk av stoffet, og kreftfremkallende mage svulster. Men trenger mye mer forskning må gjøres før dette kan bekreftes. Det er også bekymring for at mageslimhinnen kunne bli svekket av mangel på mavesyre, men dette er rent spekulasjon med ingen bekreftende bevis.

Medisinsk Meninger

De fleste leger sier at tiden ansett som trygt å fortsette Prilosec ubestemt tid, spesielt hvis den enkelte ikke opplever noen bivirkninger, og stoffet er effektivt å kontrollere syreproduksjon.
Stoffet er relativt nytt i USA, men har vært tilgjengelig i mange år før i Storbritannia, og ingen tilfeller av medisinske problemer som oppstår fra langvarig bruk har vært rapportert.

Andre bekymringer

Prilosec kan forårsake diaré og i sjeldne tilfeller hodepine. Hvis du opplever problemer med Prilosec, prøve andre reseptbelagte medisiner.

Før du tar Prilosec

Før du tar Prilosec eller andre rusmiddel, bør du oppsøke lege.