Digidexo.com

Hemorrhoid rettsmidler

Rettsmidler for milde tilfeller av hemorroider som regel innebære at-home behandlinger. De fleste av disse tiltakene er rettet mot lindre symptomer som smerte, betennelse og hevelse. Mer alvorlige tilfeller kan kreve medisiner eller et kirurgisk inngrep for å krympe eller fjerne hemorrhoid vev. En viktig komponent av den samlede behandling gjennomfører endringer i livsstil for å hindre gjentakelse av hemorroider.

At-Home rettsmidler

At-home rettsmidler for hemorroider inkluderer soaking i et badekar med varmt vann flere ganger om dagen, holde anal området rent og bruke kalde kompresser eller isposer til anus for å redusere hevelse. Andre anbefalinger, ifølge Mayo Clinic, inkluderer bruk av over-the-counter aktuell kremer eller stikkpiller som inneholder hydrokortison, bruke pads som inneholder trollhassel eller bedøvende middel og bruke fuktig towelettes eller vått toalettpapir i stedet for tørt toalettpapir etter en tarm bevegelse. Oral medisiner som aspirin, paracetamol og ibuprofen kan tas for å lindre ubehag.

Advarsel

At-home behandlinger kan lindre smerter og ubehag, men de vil ikke gjøre hemorroider forsvinne. Du bør oppsøke lege dersom disse tiltakene ikke gir lindring i noen dager --- tidligere hvis du opplever blødninger eller sterke smerter.

Minimal Invasive prosedyrer

Noen ganger, en blodpropp former inni en ekstern hemorrhoid. Legen kan gjøre en enkel snitt for å fjerne blodpropp, noe som bør gi rask lindring. Andre minimalt invasive prosedyrer kan brukes til å behandle vedvarende blødning eller smertefulle hemorroider. En prosedyre som kalles gummi band ligation kutter sirkulasjon til en intern hemorrhoid ved å plassere små gummistrikk rundt sin base, forårsaker hemorrhoid å visne og falle av. Sclerotherapy er en prosedyre hvor legen injiserer hemoroide med en kjemisk oppløsning for å krympe det. Enda en prosedyre --- koagulasjon --- bruker infrarødt eller laser lys eller varme til å skrumpe og herde små interne hemorroider.

Kirurgiske prosedyrer

For store hemorroider eller de som ikke har svart på andre prosedyrer, kan en kirurgisk prosedyre anbefales. En hemorrhoidectomy er en prosedyre hvor en kirurg fjerner overskytende vev som forårsaker blødning og fremspring. Ifølge Mayo Clinic, er en hemorrhoidectomy den mest komplette og effektive måten å fjerne hemoroider. Men det har også det høyeste antall komplikasjoner. Stifting --- også kalt Stiftet hemorrhoidopexy eller stiftes hemorrhoidectomy --- er en prosedyre som blokkerer blodstrømmen til hemorrhoidal vev og fører det til å krympe. Denne prosedyren er generelt mindre smertefullt enn en hemorrhoidectomy, men det har en større risiko for tilbakefall og rektal prolaps.

Livsstilsendringer

Livsstilsendringer er anbefalt av American Society of Colon og endetarms kirurger er rettet mot behandling av milde tilfeller av hemorroider å hindre dem fra forverring og gjentakende. Anbefalingene inkluderer å øke mengden av fiber i kosten, økt inntak av væske og eliminere belastende. Legen kan også anbefale en fiber supplement eller bulk krakk mykner.