Digidexo.com

Foods Unngå Etter galleblæren fjernes

En pasient galleblæren er begrenset til en flytende diett umiddelbart etter kirurgi. Når legen gir klarsignal, er pasienten lov til å begynne å spise faste stoffer, men må følge et sunt kosthold. Matvarer bør være lav-fett og lav-karbohydrat og mye protein. Slike matvarer inneholder flådd, grillet fisk og kylling, skummet melk, supper, salater, fettfattig ost, yoghurt og belgfrukter.

Fettrike matvarer

Galleblæren hjelper distribuere galle og fordøye fet mat. Fet mat bør unngås etter galleblæreoperasjon, som de kan skape diaré eller en syk følelse. Margarin og stekt mat, spesielt hurtigmat, bør unngås på grunn av sitt fettinnhold.

Frukt og grønnsaker er gode valg, da de inneholder ikke fett og har mye fiber. Fiber hjelper push-avfall ut av kroppen og bidrar til å hindre forstoppelse. Drikk rikelig med klare væsker som kylling buljong og vann for å hjelpe fiber i avfallshåndtering.

Matvarer for å unngå

Krydder-matvarer og soda bør unngås, da de forårsaker gassen, noe som fører til ubehag. Andre gassfremkallende matvarer er brokkoli, bakte bønner og kål.
Rødt kjøtt som biff bør unngås, som det tar lang tid å fordøye.

Deler

Det er viktig å begynne å spise mindre måltider oftere (tre til fire ganger om dagen) etter galleblæreoperasjon. Redusere måltid størrelser hjelpemidler fordøyelsen og bidrar til å hindre forstoppelse og gassoppbygging.