Digidexo.com

Hodepine & Diet Pop

Mange mennesker liker å drikke pop som hoved drikke. Gjennomsnittlig voksen (20 år og eldre) bruker 17,5 gram av brus (ikke-diett og diett) daglig. På grunn av høyt sukker og kalori nivåer i vanlig pop, noen mennesker har byttet til diett pop, som ikke har noen sukker og vanligvis mindre enn én kalori per porsjon. Faktisk, John Sicher, redaktøren av Beverage Digest, sier diett pop salg er sannsynlig å gå raskere enn at av vanlig pop.

Diett pop ingredienser, spesielt koffein og aspartam, har vært knyttet til hodepine.

Funksjon

De fleste diett pop inneholder koffein. Diet Rite Cola inneholder 36 mg koffein per 12 oz. kan mens Diet Coke inneholder 46 mg. Diet energidrikker inneholder varierende mengder av koffein, men i gjennomsnitt de ca 150 mg per 16-oz. container.The National Headache Foundation sier vanlig hodepine lider kan trygt konsumere 200 mg koffein daglig, men råder dem til å unngå daglig bruk.

Koffein gjør cerebrale blodkar få smalere. Når noen slutter å konsumere koffein, blodårene utvider seg og blodstrøm øker. Den økte blodstrømmen kan resultere i hodepine.

Betraktninger

Koffein er vanndrivende, så de som drikker den mister væske (vann) raskere. Hvis kroppen ikke har nok vann, det blir dehydrert, er et symptom som hodepine.

Effekter av kunstige søtstoffer

Diett pop generelt inneholder aspartam, et kunstig søtningsmiddel markedsføres under merkenavnet "NutraSweet." Flere studier har indikert at bruk av aspartam kan utløse hodepine hos personer som regelmessig lider av migrene. For eksempel SK Van den Eeden og kolleger ved University of Washington School of Public Health og samfunnsmedisin konkluderte i en 1994 studie "det ser ut til at noen mennesker er spesielt utsatt for hodepine forårsaket av aspartam og kan være lurt å begrense sitt forbruk." Studien ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Neurology.

En annen studie på New Yorks Montefiore Medical Center av Dr. Richard Lipton og kolleger fant at "aspartam kan være et viktig kosttilskudd trigger hodepine i noen mennesker."

Abstinenssymptomer

Sparker dietten pop vane kan resultere i en alvorlig hodepine, hvis man går "cold turkey". Symptomene er spesielt alvorlig i den første uken eller så, spesielt i løpet av andre eller tredje dag. Hvis man er en spesielt tung drikker, kan hodepine være mest alvorlige. Andre abstinenssymptomer inkluderer slapphet, frysninger, kvalme og nedstemthet. De fleste av disse symptomer, inkludert hodepine, gradvis minske og forsvinner i løpet av en uke til 10 døgn

Forebygging / løsning

Fordi abstinenssymptomer kan være alvorlige (noen mennesker har måttet legges inn på sykehus for alvorlig koffein avhengighet), mange helse-eksperter anbefaler å redusere mengden av diett pop inntak over flere uker eller måneder.

En måte å redusere diett pop inntaket samtidig redusere sjansen for en tilbaketrekning hodepine er å kutte ned sakte, redusere mengden du drikker med 10% om gangen. En annen metode er å legge til mer is eller vann til en liten mengde av lokal. Dette gjør at du kan få noen diett pop smaken, men i en utvannet form som ikke er like tiltalende
.