Digidexo.com

Liver ernæring

Leveren er kroppens største organ med en vekt på rundt tre pounds. Det er rødbrun, og hviler på den høyre side av kroppen under diafragma. Leveren bryter ned fett, omdanner glukose til glykogen, produserer urea, gjør aminosyrer og filtre skadelige stoffer fra blodet. Dessuten produserer leveren 80 prosent av kroppens kolesterol.

Sykdommer i leveren

Det er mange sykdommer i leveren, inkludert Wilsons sykdom, hepatitt, kreft og cirrhose i leveren. Noen sykdommer kan forebygges med et sunt kosthold og en sunn livsstil.

Alkohol

Overdreven alkohol kan direkte føre til levercirrhose. Alkohol konsumert i store mengder over lang tid kan endre leverens metabolisme og kan til slutt vise seg å være dødelig.

Medisiner

Visse medisiner kan ha en negativ effekt på leveren. Noen legemidler som brukes til å behandle diabetes - anti-kreft narkotika som tagfur, MTX og Cytoxan, og stoffet Serzone brukes til å behandle depresjon - har forårsaket leverskader.

Avgiftning

Mat som fremmer avgiftning er utmerket for leveren ernæring. Disse inkluderer hvitløk, løk, brokkoli, rosenkål, kål og blomkål. Sitronsaft og bete tonic er også gunstig for god leveren helse ved at de fremme klar og ren urin og hjelpe rense kroppen for giftstoffer.

Antioksidanter

Mat som er rik på anti-oksidanter er usedvanlig sunt for leveren. Disse inkluderer svisker, rosiner, blåbær, bjørnebær, jordbær, bringebær, appelsiner, grapefrukt, pærer og epler. Disse bidrar til å holde skadelige frie radikaler av leveren.

Betraktninger

En diett rik på høy-fiber frukt og grønnsaker og lite alkohol er optimal for et sunt leveren. Denne store orgel trenger mat for å fungere skikkelig, men den trenger sunn og næringsrik mat.