Digidexo.com

Hvorfor har jeg Forekomster av en Twisted Colon?

Tykktarmen viktigste funksjon er å absorbere vann, salter og delvis fordøyd mat og deretter sender avfall ut av kroppen. Når det er en unormal vridning av tykktarmen, er det ofte kalt tarmslyng. Den voksne kolon er ca 5 meter lang. Vendinger i tykktarmen er mer vanlig hos menn, og hos personer eldre enn 60, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC).

Mangel på Fiber

Tilstrekkelig fiberinntak er avgjørende for å holde tarmsystem sunt. Mangel på fiberen kan ikke bare bidra til en vridd kolon, men også andre lidelser som iverticulosis, diverticulitis, spastisk colon, irritabel tarmsyndrom (IBS), diare, forstoppelse og tykktarmskreft. Kronisk forstoppelse kan føre til at tarmen som skal anstrengt, noe som gjør det enkelt å vri rundt seg selv.

Post Kirurgi

Noen vendinger kan oppstå etter operasjonen slik som bypass kirurgi eller keisersnitt. Kirurgi kan la arrvev som kan ende opp med å hindre en del av tykktarmen og forårsake en vri.

Andre grunner

Flere forekomster av en vridd kolon kan være et resultat av medfødte misdannelser, eller en som utviklet seg under veksten av fosteret. (Kolon er dannet i løpet av de første 3 månedene av embryoutvikling, i henhold til NDDIC) Andre problemer utvikler seg med tiden. Andre risikofaktorer inkluderer Hirschsprung sykdom, intestinal pseudo-hindringer og en forstørret tykktarm.

Symptomer

En vridd kolon kan være svært smertefullt. Du kan oppleve forstoppelse, magesmerter, blodig avføring, oppkast, kvalme og sjokk. Noen mennesker utvikler symptomer sakte som krampaktige magesmerter, endringer i avføringsmønster, mangel på bestått gass og abdominal oppblåsthet. En vridd kolon kan bli diagnostisert med røntgen, en øvre GI test, CT, koloskopi og andre tester.

Behandling

Det er viktig å oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever symptomer på en vridd kolon, spesielt hvis det har skjedd før. Hvis tarmen er vridd tett nok, kan kvelning oppstå og blodstrøm er kuttet av. Når dette skjer, utvikler gangren raskt og kan føre til hull i tarmen. Dette er livstruende. Ifølge NDDIC, en sigmoidoscope ", et rør som brukes til å se inn i sigmoid tykktarm og endetarm, kan brukes til å komme til stedet, untwist tykktarmen, og slipper obstruksjon." I tilfeller der tykktarmen er vridd veldig tett, eller blodtilførselen er truet, det er en nødssituasjon.