Digidexo.com

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

Utskilt av bukspyttkjertelen, hjelper insulin kroppen å omdanne glukose til en brukbar form for energi for kroppen. Når kroppen er i stand til å produsere insulin eller insulinnivåene produsert ikke er tilstrekkelig, vil insulininjeksjoner benyttes. Blanding insulininjeksjoner er en måte å redusere antall injeksjoner et person har til å administrere hver dag.

Hvordan mikse flere insulininjeksjoner i en sprøyte

•  Kontroller utløpsdatoen på hetteglass med insulin. Hvis de ikke er utløpt, rull hvert hetteglass mellom hendene inntil blandet. Aldri rist hetteglasset.

Fjern eventuelle caps fra hetteglassene. Tørk toppen av hvert hetteglass med en spritserviett.

Se på den bestilte mengden av hver type insulin. Vanligvis vil du ha en overskyet insulin og en klar insulin som blir blandet.

trekke luft inn i sprøyten lik mengden av regn insulin vil administrere. Injisere den mengden luft inn i regn hetteglasset. Luft blir injisert inn i glasset fordi ampullen er et lukket system. Hvis du ikke injisere luft i hetteglasset, vil du være i stand til å fjerne insulin du trenger. Når luften er injisert, fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Trekk luft inn i sprøyten lik mengden av klar insulin vil administrere. Injiser at mengden av luft i den klare ampullen.

Snu klart hetteglass og trekk den bestilte mengden klart insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra den klare hetteglass.

Sett sprøyten inn i regn hetteglasset, snu hetteglasset og trekke de bestilte mengden regn insulin inn i sprøyten. Fjern sprøyten fra regn hetteglasset.

Fjern eventuelle luftbobler og dobbeltsjekke den totale mengden av insulin i sprøyten med beløpet beordret av legen. Dersom beløpet er riktig, forkaste insulin i sprøyten, samt sprøyten selv. Deretter starte på nytt med trinn 1.

Hint

  • Administrere blandet insulin innen 5 minutter etter blanding.
  • Bland aldri insulin i sprøyte med andre medisiner.
  • Bekreft med legen din at de forskjellige insuliner du tar kan blandes.
  • Bland aldri en fosfat-bufret insulin, for eksempel NPH, med Lente. Dette kan skape et bunnfall som vil føre til at utbruddet tider og peak handlings ganger for å bli endret.