Digidexo.com

Hvordan identifisere blod i avføringen

Skjult blod i avføringen kan være den eneste tidlig tegn for å oppdage tykktarmskreft. The National Cancer Institute anbefaler at folk over 50 år test for fekal okkult blod hver ett til to år. Det er tre metoder tilgjengelig for å teste for fekal okkult blod: to som laboratoriet utfører og en hjemme-metoden bruker engangs pads tilgjengelig på apotek uten resept.

Hvordan identifisere blod i avføringen

•  Kjøp en fekal blod pad kit fra noen lokale apotek. EZ-Finn og ColoCARE er eksempler på merker du kan bruke. Settet består av tre flushable pads, instruksjoner og et resultat kort.

Les kit instruksjonene nøye. Det bør være en liste for å få instruksjoner om hvordan du skal forberede seg til testen. Du er generelt rådes til å unngå tannbehandling for opptil tre dager før testing fordi tannkjøtt blødning kan føre til at fecal blodprøve for å lese positive. Noen matvarer som rødt kjøtt, brokkoli og sitrusfrukter samt noen medisiner som aspirin og kolkisin kan også feilaktig påvirke testresultatene. Unngå å ha mat som er oppført i pakken din som en del av kostholdet ditt før testing, og ta kontakt med legen din om eventuelle medisiner du tar før du stopper å bruke dem for testen.

Følg kit instruksjoner for testing krakk for skjult blod. Vanligvis du rådes til å urinere hvis du trenger til og skylle toalettet før du fortsetter med testen. Plasser flushable puten i toalettet etter avføring og se for endring av farge i puten, normalt innenfor de første to minuttene hvis fecal blod er til stede.

Noter testresultat i resultat kortet som fulgte med settet. En endring av farge er et positivt resultat. Hvis puten fargen ikke endrer seg, er ingen fecal blod tilstede. Skylle toalettet. Gjenta testprosessen med dine neste to avføringer for totalt tre ganger.

Send resultatet kortet til legen din eller ta den med deg til neste legekontor besøk. Pass på at du setter opp en avtale med legen din for å diskutere eventuelle unormale funn.

Hint

  • Falsk positiv (som indikerer tilstedeværelse av problemene når det er ingen) og falske negative (ikke viser et problem som eksisterer) er mulig ved hjelp av flushable puten metode for fekal blodtesting. Alltid konsultere med legen din for videre evaluering.
  • En positiv fecal blodprøve ikke diagnostisere kreft i tykktarmen. Videre testing følger en positiv fekal blod skjermen.
  • Magesår, inflammatorisk tarmsykdom og hemorroider er eksempler på forhold som kan føre positive fecal blodprøve.
  • Hjemme testing erstatter ikke lege evaluering og laboratorietesting.
  • Aldri stoppe en medisinering selv midlertidig uten å sikre sikkerheten til det med legen din.