Digidexo.com

Mat for folk med lave energi

Mat for folk med lave energi


Fatigue er forårsaket delvis av dårlige matvaner. Ikke spise for lange strekninger av gangen, spise fast food eller små mengder av mat med høyt sukker vil senke energi og svekke immunsystemet. For å øke energien du trenger en diett som kombinerer komplekse og enkle karbohydrater. Komplekse karbohydrater brenne sakte, noe som gir en jevn strøm av energi. Enkle karbohydrater brenne fort, noe som gir umiddelbar energi. En diett av både sammen med vitaminer og mineraler vil bidra til å opprettholde energinivået.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker inneholder enkle karbohydrater. Bananer, blåbær, appelsiner, spinat, honningmelon, oliven, og kiwi frukt er rike på vitamin B og C, og mineraler som kalium, sink og mangan.

Gulrøtter, søtpoteter og aprikoser er kilder til vitamin A, som bidrar til å gjøre hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Hvis immunforsvaret er svakt på grunn av tretthet, øker kroppen din sin etterspørsel for vitamin A.

Korn og frø

Fiber gir en jevn flyt av energi og kan finnes i havre, som også inneholder B-vitaminer som hjelper snu karbohydrater til energi. Havregryn gir kalorier, karbohydrater, protein og fett, alle som trengs for å opprettholde energinivået. Brun ris, hele korn brød og forsterkede frokostblandinger som inneholder kli er også anbefalt for å øke energi.

Linser

Inkludert linser i kosten øker energinivået ved å gi flere av de daglige vitaminer og mineraler kroppen trenger. Linser som marineblå bønner, kikerter og kidneybønner er en kilde til karbohydrater, protein, kalsium, jern, b-vitaminer, sink, magnesium, kalium og kobber.

Dairy

Magnesium frigjør enzymer i kroppen som bryter ned proteiner og karbohydrater, og er avgjørende for å bedre energi. Lav-fett yoghurt, ost og skummet melk er rike på magnesium.

Fat

For mye dårlig fett - mettet fett som finnes i smør og fløte og trans fett som finnes i bakevarer, og stekt mat - kan føre til tretthet. Men god fett - umettet og flerumettet - er en konsentrert kilde til energi. Erstatte mettet og trans fett med matvarer som inneholder umettet fett, som olivenolje, avokado, nøtter og rapsolje. Vegetabilsk olje og sjømat er også kilder til gode fettet.

Protein

Motley Helseinstituttet anbefaler protein som en viktig del av et sunt kosthold fordi når kroppen ikke får nok drivstoff fra karbohydrater og fett, bruker det protein som energikilde. Kjøtt, fjærkre, fisk, egg, bønner, nøtter og meieriprodukter inneholder protein og krever kroppen vår å bryte ned at protein til aminosyrer. Kroppen trenger å få visse aminosyrer fra vårt kosthold; andre vår kropp kan gjøre på egen hånd. Protein fra animalske matvarer inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen vår trenger.

Vann

Dehydrering er en av de viktigste årsakene til trøtthet. Hvis kroppen din ikke er hydrert, det setter sine ressurser inn i å holde vannbalansen i stedet for å gi deg energi. Vann er en viktig bestanddel i produksjon av energi molekyler. Aktiv hjemmeside anbefaler å drikke så mye vann som kroppen krever. Anbefalt daglig inntak er ca åtte briller, men hvis du er aktiv eller svetter mye, kan det hende du må øke hvor mye vann du drikker å gjøre rede for tapet.