Digidexo.com

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?


Produserende fordøyelsessafter og hormoner for å regulere glukosebehandling er den viktigste funksjon av pankreas. Cyster eller pseudo-cyster kan dannes på hode, kropp og hale i bukspyttkjertelen. Årsaker til bukspyttkjertelen cyster variere eller kan være ukjent. Selv om de fleste bukspyttkjertelen cyster er godartede, mens andre kan forårsake alvorlige symptomer eller kan være forstadier. Forstå bukspyttkjertelen og dens funksjoner er avgjørende ved vurderingen av årsakene til flere cyster på halen i bukspyttkjertelen.

Forstå Pancreas

Bukspyttkjertelen er et blad-formet, langstrakt endokrin kjertel, ca 6 inches lange, ligger i den øvre del av magen foran ryggraden og bak magen. Halen av pankreas er plassert på den venstre ekstremitet og berører milten. Laboratorietester Online bemerker at små kanaler i bukspyttkjertelen flytte bukspyttkjertelen væske inn i pankreasgang. Fluider blir båret av pankreasgang fra halen mot hodet, i den øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen). Bukspyttkjertelen duct og galle duct, bærer sine fordøyelsesenzymer, møtes før vi går i tolvfingertarmen og dele en åpning til tynntarmen.

Sykdommer i bukspyttkjertelen

Pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen og bukspyttkjertel insuffisiens omfatter de primære sykdommer i bukspyttkjertelen. Pankreatitt oppstår når fordøyelsesenzymer ikke gjør det til tolvfingertarmen og blir aktivert inne i bukspyttkjertelen, spise bukspyttkjertelen verket. Dette resulterer i betennelse i bukspyttkjertelen og kan forårsake magesmerter, kvalme og oppkast. Laboratorietester Online melder at kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall i USA. Adenokarsinomer i eksokrine vev utgjør 95 prosent av bukspyttkjertel kreft. Pankreatisk insuffisiens oppstår når bukspyttkjertelen er i stand til å produsere nødvendige nivåer av fordøyelsesenzymer for å hjelpe til mat absorpsjon i tarmen.

Typer cyster

Cyster er en samling av væskefylte lommer. Ifølge MayoClinic.com, kan bukspyttkjertelen cyster ikke være & ldquo, true & rdquo; cyster i den forstand sine celletyper er forskjellig fra sammensetningen av sanne Cyste celler. Disse typer cyster kalles pseudo-cyster og er fylt med vev rusk, fordøyelsesenzymer og væske. Celler på veggene av pseudocyster er ofte sammensatt av de samme celletyper som finnes i andre organer. MedicineNet.com bemerker at to typer cyster er ofte funnet i bukspyttkjertelen hale eller kroppen. Serøs Cyste adenomer tendens til å være liten, godartet, og sjelden gi symptomer. Tretti prosent av mucinøst Cyste adenomer er kreft og de resterende 70 prosent er kategorisert på forstadier. Begge disse inflammatoriske cyster forekommer ofte hos middelaldrende kvinner.

Symptomer på bukspyttkjertelen cyster

Typer av cystisk væsker variere avhengig av cyste type. For eksempel kan pankreatitt danne en pseudo-cyste, som inneholder høye nivåer av fordøyelsesenzymer. Den MayoClinic.com sier mulige symptomer på denne type pseudo-cyste er "vedvarende magesmerter, som kan stråle ut til ryggen, en masse du kan være i stand til å føle seg i øvre del av magen, og kvalme og oppkast" Cyster kan bli smittet og ruptur. I noen tilfeller, cystisk væskeavløp og påvirker blodkar, resulterer i indre blødninger. Se lege umiddelbart hvis du opplever følgende symptomer: alvorlige magesmerter, bevisstløshet, rask hjerterytme, besvimelse eller gulsott.

Årsaker og risikofaktorer for bukspyttkjertelen cyster

Ofte er årsaken til bukspyttkjertelen cyster ukjent. En sjelden sykdom - som Hippel-Lindau sykdom, en genetisk lidelse - kan føre til cyster i bukspyttkjertelen. Pseudo-cyster kan utvikle som følge av pankreatitt. Risikofaktorer for pankreatitt inkluderer tung alkoholbruk, gallestein, cystisk fibrose, hyperkalsemi, hyperlipidemi og autoimmune tilstander. Endelig kan bukspyttkjertelen cyster være et resultat av stump traume til magen.