Digidexo.com

Er B12 Trengs for kalsium absorpsjon?

Er B12 Trengs for kalsium absorpsjon?


Næringsstoffer arbeide intrikat i våre organer for å optimalisere hver av våre funksjoner. Slik er tilfellet for forholdet mellom vitamin B12 og kalsium. Men forholdet er kanskje ikke hva du tror.

Hva er vitamin B12 og hvorfor er det viktig?

B12 er et vitamin som finnes i kjøtt, egg og meieriprodukter. Det er et essensielt næringsstoff som det påvirker normal cellemetabolisme, inkludert DNA, og fettsyre-syntese. Uten vitamin B12, vil nervesystemet og hjernen ikke fungere optimalt.

Rollen Kalsium spiller

Kalsium er et mineral som finnes i meieriprodukter, noen mørke grønne blader, og noen nøtter og korn. Som B12, spiller det en viktig rolle i kroppens evne til å fungere optimalt. I tillegg til å holde skjelettet sterkt og sunt, spiller kalsium en viktig rolle i neurotransmitterfrigivning og muskel sammentrekning.

Er B12 Trengs for kalsium absorpsjon?

Nei Egentlig det motsatte er tilfelle - du trenger kalsium for B12 absorpsjon. Slik fungerer det: På overflaten av tynntarmen er det reseptorer. De absorberer B12 bare i nærvær av kalsium. Hvis kalsium ikke er til stede, kan B12 bli absorbert av passiv diffusjon B12 for å få det som er nødvendig for normal funksjon.

Hvor mye er nok?

Ifølge National Institute of Health, den gjennomsnittlige ikke-ammende bør ikke-gravide voksne får 2,4 mikrogram per dag av B12 og ca 1000 milligram kalsium.

Tilskudd

Heldigvis er de fleste daglige vitaminer inneholder nok av både B12 og kalsium for å sikre en kroppen får de næringsstoffene den trenger for å fungere optimalt. I tillegg, selv med den daglige vitamin, hvis du mistenker at du ikke får kalsium eller B12 du trenger, kan du supplere tilsvarende.