Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre med Very Bad Acid Reflux at Night?

Acid reflux er en tilstand karakterisert ved oppgulping av matpartikler og fordøyelsessafter fra magen inn i spiserøret, som forbinder magen til halsen. Det er en hovedkomponent av den tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). I noen individer, sure oppstøt og GERD er spesielt alvorlige om natten. En rekke alternativer er tilgjengelige for å lette ubehag av natta reflux.

Andre symptomer på GERD

Ifølge Mayo Clinic, kan acid reflux symptomer være ledsaget av andre tegn på GERD, inkludert en brennende følelse i brystet (halsbrann), sår hals eller heshet, svelgevansker, brystsmerter, tørrhoste og en følelse som ligner på å ha en klump i halsen. Hvis nighttime reflux symptomer er alvorlige, bør du oppsøke lege for en full diagnose.

Over-the-counter medisiner

Legen din vil trolig begynne å behandle din reflux ved å anbefale en kombinasjon av over-the-counter medisiner og visse livsstilsendringer. For å hjelpe nøytralisere magesyre, kan hun foreslå en syrenøytraliserende produkt som tums, rolaids eller Mylanta. For å bidra til å redusere syreproduksjon, kan hun foreslå en gruppe legemidler som kalles H-2-reseptorblokkere. Vanlige eksempler her inkluderer famotidin (Pepcid AC), ranitidin (Zantac 75) og cimetidin (Tagamet HB). For å bidra til å blokkere syre produksjon mer fullstendig, kan hun foreslå en gruppe medisiner som kalles protonpumpehemmere. Vanlig tilgjengelige eksempler inkluderer omeprazol (prilosec OTC) og lansoprazol (Prevacid 24 HR).

Livsstilsendringer

En rekke enkle livsstilsendringer vil forsterke effekten av medisinering. Først, ikke spise innen tre timer etter leggetid. Dette vil gi kroppen din tid til å fordøye noe mat før du sover. Unngå iført trange klær om natten. Bruk tyngdekraften til din fordel ved å plassere tre blokker seks til åtte inches høy sikkert under bedposts på hodet av sengen. Denne høyden vil gjøre det mye vanskeligere for sure mageinnholdet for å nå spiserøret. Mens du kan prøve å etterligne denne tilnærmingen ved propping deg opp i sengen med en haug av puter, er denne løsningen ikke vanligvis effektiv.

Det finnes en rekke ekstra livsstilsendringer som vil bidra til å lette de samlede reflux symptomer. Hvis du er overvektig, vil Shedding ekstra pounds tendens til å avta reflux. Hvis du røyker, vil slutte også hjelpe. Hvis du vet at visse matvarer eller drikker forverre reflux, unngå dem når det er mulig. Du kan også lette symptomene ved å spise mindre mengder mat på en enkelt måltid.

Reseptbelagte medisiner og kirurgi

Hvis over-the-counter medisiner og endringer i livsstil er ikke tilstrekkelig til å lindre natta sure oppstøt, kan legen din også velge å bruke reseptbelagte medisiner. I tillegg til resept-styrke H-2-reseptorblokkere og protonpumpehemmere, kan han foreskrive en gruppe medisiner som kalles prokinetika, som arbeidet ved å stramme muskuløs lukkemuskel som normalt holder maten fra å skrive inn din spiserøret. I mer ekstreme tilfeller kan legen anbefale kirurgi for å stramme denne lukkemuskelen eller skape en barriere for å stoppe reflux oppstår. Rådfør deg med lege eller kirurg å lære detaljene i disse prosedyrene.