Digidexo.com

Hvilke typer oljer brukes til å steke potetgull?

Hvilke typer oljer brukes til å steke potetgull?


Poteten chip er USAs favoritt snack mat, bringe i over $ 6 milliarder i året i salg. Ifølge Ideafinder.com, var dette salt snack tilfeldigvis oppdaget i 1853 av George Crum, en kokk i Saratoga Springs, New York. Pågående debatter har forlatt oss lurer på om dette favoritt snack er sunt eller usunt, og forbrukerne vil vite hvorfor oljen gjør slik forskjell i healthiness av chip.

Vegetabilsk olje

For mange år, har vegetabilsk olje vært den mest brukte olje til steking potetgull. Det er faktisk en kombinasjon av mais, soyabønner, palme og solsikkeolje. Vegetabilsk olje er også ansett for å være den minst kostbare olje som kan forklare dens popularitet, men sunnere oljer er raskt blitt mer populært som vi lærer om sine fordeler over vegetabilsk olje.

Rapsolje

Rapsolje er en av de umettede fettsyrer som brukes i dag til steking potetchips. The American Heart Association anbefaler å bruke umettet fett når mulige til steking potetgull på grunn av deres kolesterolsenkende evner. Rapsolje er ofte brukt for fettfri Potato Chip oppskrifter.

Maisolje

Maisolje er lav i mettet fett og er også oppført som en gunstig olje av American Heart Association. Den brukes til steking og baking, og er også en god kilde til omega-3 fettsyrer, et hjerte sunt fett som du bare kan komme fra mat eller kosttilskudd.

Solsikkeolje

Solsikkeolje er stadig i popularitet til steking potetgull, på grunn av sin høye nivå av vitamin E. Noen potet chip beslutningstakere har hevdet det som foretrukket stekeolje på grunn av den ekstra fordelen av en så populær antioksidant. Vitamin E kan bli ødelagt av de høye temperaturene som brukes til steking, så dens helsemessige fordeler er tvilsom.

Olive Oil

Olivenolje er en av de mest populære oljene i dag, og organiske chip selskaper bruker olivenolje til vannkoker kokk chips for en annen type crunch. Chow.com rapporterer vannkoker matlaging som steking i små grupper, noe som gir potetgull en tykkere, sprøere tekstur. Olivenolje hjelpemidler i kampen mot hjertesykdom. Det er en enumettet fett og nummer én olje som brukes i matlaging Middelhavet, hvor hjertesykdom er vurdert som mye lavere enn i land der andre oljer brukes.

Peanut Oil

Peanøttolje er en enumettet fett og er anbefalt av Harvard School of Public Health som et sunt umettet olje. Noen chip maskin hevder at under kokeprosessen, er jordnøttolje absorbert i potet, noe som gir flisen en ekstra peanut smaken. Dette gir chips stekt i jordnøttolje en enestående smak sammenlignet med andre oljer. Hvis du er allergisk mot peanøtter, bør du ikke spise chips stekt i peanøttolje.