Digidexo.com

Cøliaki vaksine

Cøliaki vaksine


Når noen med cøliaki eller glutenintoleranse, spiser mat som inneholder gluten, angriper immunsystemet tynntarmen, blokkerer absorpsjon av næringsstoffer. En vaksine var i teststadiet i Australia i slutten av 2009.

Betraktninger

Den eneste dokumentert behandling for cøliaki er en glutenfri diett som eliminerer matvarer som inneholder hvete, bygg og rug, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Testing

I april 2009 begynte australske forskere en 11-måneders prøveversjon av en cøliaki vaksine. Allerede lykkes i mus, innebærer den menneskelige vaksine gjentatte injeksjoner av gluten løsninger i økende konsentrasjon å desensitize 40 frivillige til gluten.

Follow-Up

I den andre fasen av den menneskelige prøve vil forskere gi de frivillige økende mengder gluten under overvåking av deres immunresponser og eventuelle intestinal skade.

Expert Insight

Forskeren Dr. Bob Anderson, en lege, mener at gjentatt eksponering for gluten vil redusere eller eliminere giftig reaksjon at personer med cøliaki opplevelse.

Betydning

Selv når folk eliminere nesten alle gluten fra kosten, er de fortsatt i fare for komplikasjoner av tarmskade, inkludert kreft. En vaksine som eliminerer den ødeleggende effekten av cøliaki ville fremme helse og livskvalitet, ifølge Celiac.com.