Digidexo.com

Hva er fordelene med matlaging sunt?

Hva er fordelene med matlaging sunt?


Sunn mat er en del av en sunn livsstil som innebærer å gjøre mange valg og lære om ernæringsmessige behov for ulike typer av individer. Uansett hva livsstil eller omstendighet, kan sunn mat gjøres av hvem som helst med litt planlegging og forberedelser, og fordelene med denne prosessen kan vare livet ut.

Bedre ernæring

Matlaging teknikker, for eksempel dampende, bevare den ernæringsmessige verdien av matvarer som grønnsaker bedre enn andre teknikker, for eksempel steking eller koking. Sunn matlaging oppfordrer til bruk av nye og varierte ingredienser og krydder, noe som kan øke rekke vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i kosten. Oppskrifter på sunn mat inneholder ofte alternative ingredienser, som linser eller bønner i stedet for dyre-baserte proteiner; bønner og linser er rike på fiber og lage en komplett protein når parret med en klype, slik som brun ris. Når foreldre lage sunne måltider og inkludere barn i planlegging og forberedelse av disse måltidene, barn blir utdannet om ernæring og hvordan du kan gjøre sunne valg om å spise.

Vektreduksjon

Friske koketeknikker, slik som baking, koking, damping og grilling, resultere i matvarer som inneholder mindre fett enn om de ble fremstilt med olje eller smør, og forbruk av mindre fett og færre kalorier kan føre til vekttap. Grilling kjøtt lar fett å dryppe av og renne bort, slik at mindre fett forbrukes per servering av mat. Erstatte sunnere ingredienser for mindre sunn seg, slik som fettfritt meieri for hele fett, kan redusere mengden kalorier i et måltid og fremmer vektkontroll. Tar en gammel favoritt oppskrift som bruker en mindre sunn ingrediens, for eksempel kjøttdeig, og erstatte en sunnere magre proteiner, for eksempel bakken kalkun, opprettholder følelsen og smaken av parabolen med færre kalorier og mindre mettet fett. Prøve nye kombinasjoner av mat, slik som serverer grillet fisk med dampede grønnsaker og bakt søtpotet "fries" i stedet for den tradisjonelle stekt fisk og chips kutter ned på kalorier kan opprette en ny favoritt, samt bidra med vektkontroll.

Lavere kostnader

Mange sunn mat og matlaging teknikker er lavere i pris enn mer tradisjonelle ingredienser og tilberedningsmetoder. Som gruppe bønner er billigere per kilo enn kjøtt, og frukt og grønnsaker er lavere i pris per kilo enn forberedt snack matvarer som kjeks eller chips. For eksempel, fra februar 2010, selger Meijer epler for $ 1.50 for en £ 3 bag, mens vertinne snack kaker er $ 3 for en 12-oz. pakken. Dampende eller broiling mat krever ikke dyre oljer eller spesialitet kjøkkenapparater som en frityrkoker. Å ha sunne ingredienser på hånden for matlaging sunne måltider kan redusere utgifter til bære ut og måltider i restauranten. I tillegg kan handle med en liste for sunne ingredienser og holde seg til listen faktisk kuttet den ukentlige dagligvarer regningen.