Digidexo.com

Er Thai Mangostan en god antioksidant?

Er Thai Mangostan en god antioksidant?


Thai Mangostan er en frukt som har vist seg å ha en høy mineral og antioksidant innhold. Frukten kan bare dyrkes i Thailands tropiske klima. Forsøk på å vokse det utenfor Thailand har blitt møtt med begrenset suksess gjør det en sjelden finner i USA.

Antioksidanter i Thai mangostan

Mangostan inneholder en av de høyeste mengder antioksidanter av alle frukter. Disse antioksidantene er skapt av 43 typer xanthone funnet i fruktens skall.

Xantoner

Xantoner er aktive anlegget fenoler som produserer antioksidanter. De er kjent for å styrke immunforsvaret, hjelpe med intestinal helse og opprettholde en sterk luftveiene.

Tilgjengelighet

Forsøk på å dyrke frukt i USA har feilet, noe som gjør frukten sjelden i den vestlige halvkule. Mangostan kan kjøpes over Internett i form av juice som beholder sin antioxidant kvaliteter.

Andre helsefordeler

Ikke bare er mangostan en god kilde for antioksidanter, gir frukten også et utvalg av mineraler og vitaminer slik som vitamin A, B-karoten, C og E, kalium, protein, kalsium og natrium. Mangostan brukes i Thailand for å behandle hudsykdommer som utslett og infeksjoner.

Usunn Aspect av Mangostan

Mangostan er høy i sukkerinnhold, noe som er grunnen til at det er tradisjonelt spist som eller med en dessert. Inkludert det i et måltid som drikke eller dessert er en fin måte å koble den med andre sunne, antioksidant-rik mat.