Digidexo.com

Overgangsalder og gastrointestinale problemer

Menopause er en naturlig del av enhver kvinnes livssyklus. Det er definert som begynnelsen etter 12 sammenhengende måneder uten menstruasjon. Perimenopause, tiden frem til overgangsalderen, er vanligvis preget av svingninger i hormonnivået som kan spille ødeleggelse med en kvinnes system. Symptomer på overgangsalder kan omfatte hetetokter, nattesvette, tørr skjede, søvnvansker og gastrointestinale problemer.

Time Frame

Gjennomsnittsalderen når overgangsalder begynner er 51, selv om tidlig menopause kan begynne naturlig så tidlig som midten av-30. Perimenopause, tiden frem til sann overgangsalder, kan begynne når som helst mellom midten av 40-årene og midten av 50-tallet og kan vare fra ett til 10 år. I løpet av den tiden en kvinnes mage-systemet kan påvirkes dramatisk skyldes i hovedsak stadig skiftende hormon ubalanser.

Oppblåsthet

En av de vanligste gastrointestinale problemer påført av kvinner som går gjennom overgangsalder er oppblåsthet. Oppblåsthet er oftest et resultat av bukhulen fylling med luft produsert som et biprodukt av bakterier som kan trives i innvollene på grunn av den skiftende omgivelser forårsaket av hormon svingninger.

Betraktninger

Gastrointestinale problemer som oppblåsthet kan skyldes kroppens reaksjon på visse medisiner som er utviklet for å balansere en kvinnes hormoner som hun går inn i overgangsalderen. Den mage-tarmkanalen er følsom for hormonendringer og kan reagere ved å utvide bukhulen med luft.

Diet

Mange leger anbefaler sine menopausal pasienter spise en høy protein diett for å sikre at de får alle de næringsstoffene de trenger. Imidlertid kan de høyere proteinnivåer føre til gastrointestinale plager hos noen kvinner.

Forebygging / løsning

De fleste menopause-relaterte gastrointestinale problemer anses mindre og kan effektivt behandles med over-the-counter anti-gass medisiner. Naturlige medisiner som te laget med sitronmelisse og løvetann har gitt lindring til noen kvinner. Hvis gastrointestinale plager symptomene vedvarer eller blir verre en lege bør konsulteres.