Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på hormonell eller kjemisk ubalanse?

Hva er Tegn og symptomer på hormonell eller kjemisk ubalanse?


En hormonell eller kjemisk ubalanse kan sette kroppen din gjennom negative endringer som kan være forvirrende, og kan også bli feiltolket til å være noe annet. Mesteparten av tiden, endringene er subtile i starten, men hvis ikke riktig diagnostisert, kan de føre til mer alvorlige forhold som ender opp med å bli vanskeligere å behandle.

Symptomer på en hormonell ubalanse

Irritabilitet og ekstreme humørsvingninger kan reflektere en hormonell ubalanse. Andre faktorer å se etter er rask hjerterytme for korte perioder av gangen, har problemer med å sove gjennom hele natten, en økt spenning gjennom musklene i kroppen og muligens et tap av libido. Hvis én eller flere av disse symptomene er til stede, er det en god idé å oppsøke lege så snart som mulig.

Symptomer på en kjemisk ubalanse

Selv om noen symptomer på en kjemisk ubalanse kunne bidratt til en hormonell ubalanse, noen tegn er mye mer mentalt problematisk. Depresjon av noe slag, som kan inkludere psykisk ubehag, tristhet, sinne eller forvirring er klare tegn på en kjemisk ubalanse. Problemer med konsentrasjon og et midlertidig tap av hukommelse kan også være faktorer.

Behandling av kjemi og hormonelle ubalanser

Det er best å se din lege for å diskutere hvilken form for behandling som er best for deg. Men det er noen ting du kan gjøre hjemme for å hjelpe begrense dine symptomer. Å gjøre små endringer i livsstilen din er et bra sted å starte. Spis en balansert diett full av frukt, grønnsaker og fiber. Kutte ut alkohol og koffein, og vurdere å øke din trening så vel. Urtete og massasje kan også bidra til å slappe hjernen og kroppen, noe som gjør det lettere å håndtere eventuell ubalanse du kan være med å gjøre.