Digidexo.com

Kalsium Oxalate Diet

Kalsium Oxalate Diet


Den kalsium oksalat diett er avhengig av ideen om at for mye oksalat i kosten setter deg i større risiko for nyrestein. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein eller har hatt dem selv, disse er enkle endringer i kostholdet ditt som alle kan gjøre. Husk å konsultere legen din før du endrer din diett.

Nyrestein

Kalsium oxalate steiner er den vanligste formen for nyrestein, og rammer ca 1 million mennesker hvert år. Nyrestein kan være svært liten og passere uten smerte, men de fleste er store nok til å føre til store smerter og kirurgi. Nyrestein er mest vanlig hos menn mellom 20 og 40 år. Du kan også være i fare hvis du har en familiehistorie med nyrestein.

Oksalat

Oksalat kombinerer med kalsium i tarmene, og det hindrer for mye kalsium fra å bli absorbert. Når du ikke spiser nok kalsium, da for mye oksalat er sendt til nyrene, forårsaker steiner for å danne. Oksalat finnes hovedsakelig i plantebasert mat.

Mat Forskrift

Mat med høyt oksalat skal konsumeres sjelden hvis du er i faresonen for nyrestein. Disse matvarer inneholder rabarbra, spinat, sjokolade, hvetekli, nøtter, sort te og havregrøt. Foods moderate i oksalat kan forbrukes ikke mer enn to til tre ganger per dag og inkluderer yoghurt, epler, ananas, brun ris, fennikel og salat. Det finnes også mat som er lav i oksalat og kan forbrukes så ofte du vil, inkludert grønn te, melk, vin, ost, smør, avokado, bananer, kirsebær, pasta, villris, kål, blomkål, honning og lønnesirup .