Digidexo.com

Tegn og symptomer av kortisol hormon ubalanse

Tegn og symptomer av kortisol hormon ubalanse


Hormoner i menneskekroppen er delikat balansert med handlingene til forskjellige kjertler. Hoved kjertel av menneskekroppen er hypofysen i bunnen av hjernen, og hormoner det frigjør styre funksjonen av andre kjertler i hele kroppen (derav uttrykket "master kjertel"). Hypofysen utgivelser et hormon som heter ACTH som stimulerer binyrene, som ligger på toppen av hver nyre, for å produsere kortisol. Cortisol hjelper kroppen takle stress ved å regulere immunfunksjon, blodglukose (sukker) nivåer og blodtrykk. En ubalanse i produksjon av kortisol kan føre til flere forhold, hver med sitt eget sett av tegn og symptomer.

Fatigue

Hvis kortisol er for høy, vil det utløse frigjøring av høyere-enn-normal nivåer av glukose i blodet. Denne økte blodsukker fører til symptomer som ligner på de som er sett hos personer med type 2 diabetes, inkludert tretthet. Dette er fordi glukose i blodet betyr ikke nødvendigvis at den er tilgjengelig som drivstoff for muskler og andre organer.

Hyppige infeksjoner

Cortisol reduserer funksjonen av immunsystemet som respons på stress. Faktisk er et kortisol-lignende medikament kalt prednison brukes for å behandle autoimmune sykdommer som reumatisme. Personer med overskytende nivåer av kortisol i kroppen vil ha immunforsvar som har praktisk talt stengt ned, noe som fører til hyppige infeksjoner, spesielt bakterielle infeksjoner.

Svimmelhet og besvimelse

Lave nivåer av kortisol føre til en reduksjon i blodtrykket. Da kroppens blodtrykket synker under det normale, i blodet ikke er i stand til å nå hjernen så effektivt, noe som fører til en følelse av svimmelhet og kanskje til og besvimelse.