Digidexo.com

Hva er urin hemorrhaging?

Synet av blod i urinen kan være skremmende. De fleste av de forhold som forårsaker urin blødninger er ikke alvorlig. Det stopper ofte uten behandling innen 24 timer, ifølge Mayo Clinic.

Urin hemorrhaging

Urin blødninger, eller hematuria, er tilstedeværelsen av blod i urinen. I mikroskopisk heaturia, kan røde blodceller bli påvist under et mikroskop. I brutto hematuri, blod synlig for det blotte øye.

Symptomer

Hvis du opplever urin blødninger, vil urinen din ser ut til å være rosa, rød eller fargen på cola. Blod i urinen er ikke smertefullt hvis du passerer blodpropp i urinen, sier Mayo Clinic.

Årsaker

Urin blødninger kan være forårsaket av hard trening, nyre eller blære steiner, eller en forstørret prostata.

Risikofaktorer

Alle kan oppleve urin blødninger, men du er mer sannsynlig å oppleve det hvis du regelmessig deltar i hard trening, hvis du nylig har hatt en infeksjon eller hvis du er en mann med prostataproblemer.

Behandling

Urin blødninger forårsaket av øvelsen vil stoppe av seg selv. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom, behandle den underliggende årsaken til hematuri, for eksempel en svulst eller en infeksjon, vil stoppe blødningen.