Digidexo.com

Seasonal Affective Disorder Alternativ medisin

Seasonal Affective Disorder Alternativ medisin


Værsyke (SAD) ofte begynner i høst eller tidlig vinter. Tilstanden kan vare gjennom de mørke årstider. Med vårens ankomst, lider oppleve lettelse, som varer frem til neste høst.

Symptomer

Holistisk Online siterer Dr. Shila Mathew, som beskriver fire klassiske trist symptomer. SAD lider ønsker å sove mer enn i vår- og sommermånedene. De føler seg ekstremt sløv og deprimert. Personer som lider av SAD ofte spiser mer for å kompensere for deprimerte følelser. Over-spising vanligvis fører til vektøkning i løpet av de berørte måneder. SAD symptomer kan forstyrre en persons normale liv aktiviteter. Med sin passende akronym, kan SAD forlate lider med følelser av tristhet, angst eller irritabilitet. Sorgen kan være så dypt som sorg. Angst kan være lammende. Irritabilitet kan føre til vold. Mens SAD ofrene kan sove lenger enn på andre tider av året, vil de vekke følelsen søvnmangel.

Profil

Noen fra enhver kultur, og av begge kjønn kan falle byttedyr til SAD, som kan være arvelig. Ifølge Holistisk Online, lider anslagsvis 10 prosent av den amerikanske befolkningen fra SAD. Leger anslår at 5 prosent av befolkningen i Storbritannia, Australia og Canada lider av SAD. Siden ikke alle populasjoner er klar over SAD og dens symptomer, er det umulig å anslå SAD effekt på andre bestander.

Behandlinger

Den primære behandling for SAD er lysterapi. Andre behandlinger inkluderer negative ion og hud belysning. SAD også kan bli behandlet som depresjon. Lysterapi består av å sende lys gjennom øynene til å utløse pinealkjertelen. Ettersom sollys har alle de bølgelengder, er det den mest effektive lyskilde for denne behandlingen. Hvis sollys er ikke tilgjengelig regelmessig, må kunstig lys avgir full-spektrum eller hvitt lys. Lysterapi gir økende mengder lys for å motvirke redusert lys av høsten og vinteren. Behandlinger fortsette gjennom det berørte perioden. Det er uklart nøyaktig hvorfor denne behandlingen fungerer.
SAD lider kan plassere ionisers nær dem for negative ion terapi, som kan avlaste irritabilitet og økt energi.

Bivirkninger

Bivirkninger kan påvirke individer med en rekke forhold. Lysterapi kan forårsake hodepine, irritasjon i øynene og kvalme når behandlingen starter. Med innledende eksponeringer, disse forstyrrelsene falme i noen timer. Etter fortsatt eksponering, bivirkninger generelt stoppe. Lys terapi kan føre til en bivirkning som er det motsatte av SAD; behandlinger kan føre til uro og hyperaktivitet.
Alle med øyne eller hud forhold forårsaker negative reaksjoner på lys bør diskutere alternativer med en lege før du begynner lysterapi. Personer med glaukom eller andre netthinnen lidelser kan ikke behandles med lysterapi.