Digidexo.com

Tester og diagnose av blære infeksjon

Blære infeksjoner er den vanligste typen av urinveisinfeksjon (UVI), og kvinner er mer utsatt for å få dem enn menn. Mens mer irriterende enn farlig, blære infeksjoner må testes for, diagnostisert og behandlet med antibiotika. Ellers kan infeksjonen spre seg til nyrene og blitt langt mer alvorlig.

Symptomer

En blære infeksjon test er i orden hvis du opplever symptomer som svie ved vannlating, hyppig trang urinere, gjentatte ganger urinering små mengder og blodig eller skyet urin.

Før testen

Vær forberedt på å fortelle legen din om noen historie med urinveisinfeksjoner, hva narkotika eller kosttilskudd du tar og hvilke symptomer du har opplevd. Drikke på forhånd, som en urinprøve vil bli tatt.

Test

For å teste for en blære infeksjon, vil legen din be om at du samler en urinprøve. Så det er ingen forurensning, vil du først rense kjønnsorganer med en antiseptisk og urinere direkte inn i prøvebeholderen.

Diagnose

Urinprøven sendes til et laboratorium hvor det vil bli sjekket for bakterier, puss og røde blodceller. Flertallet av UVI er forårsaket av E. coli-bakterier. Antibiotika er foreskrevet hvis en infeksjon er oppdaget.

Spesialister

Hyppig tilbakefall av blære eller andre urinveisinfeksjoner krever et besøk til en urolog for ytterligere tester for å diagnostisere underliggende problemer.