Digidexo.com

Hvordan lage Iron ammoniumsitrat

Hvordan lage Iron ammoniumsitrat


Jern ammoniumcitrat, også kjent som ammonium-jern-III-citrat, primært brukes som en surhetsregulerende middel i mat. Dette komplekset salt brukes også i rensing av vann, i å gjøre Cyanotype tegninger og som en jerntilskudd som er godt tolerert hos mennesker. Den kjemiske formel inneholder 12 karbonatomer, 22 hydrogenatomer, et jernatom, tre nitrogenatomer og 14 oksygenatomer. Du kan opprette den ved å blande mengder av tre forskjellige kjemiske forbindelser.

Hvordan lage Iron ammoniumsitrat

•  Beskytt deg med vernebriller. Bruk klær som vil forhindre utilsiktede sprut fra å ta kontakt med huden din. Den ultimate sammensatte er trygt brukes som et tilsetningsstoff, men alene det fungerer som et øye, hud og luftveier irriterende. De to løsninger som brukes for å skape den, sitronsyre og ammoniakk, kan også være skadelig for seg.

Klargjør en bordplate med ett stort beger holder ferrihydroksyd, en annen holder sitronsyre og den siste som inneholder ammoniakk. En vask og kran bør være i nærheten for å vaske utildekket hud som ved et uhell kommer i kontakt med kjemikalier. Ventiler området med en vifte eller ved å åpne vinduer.

•  Hell sitronsyre i begerglasset holder ferrihydroksyd. La de to forbindelsene til å reagere. Når forbindelsene er ferdig med å reagere, vil du ha ferricitrat, som kan vises gult eller oransje i fargen. Disse komponentene gir jern, oksygen, karbon og det meste av hydrogenatomene som senere vil smelte sammen med ammoniakken.

Tilsett en løsning av ammoniumhydroksyd til begeret holder jern-III-citrat å behandle blandingen av jernhydroksyd og sitronsyre. Dette fullfører reaksjonen og utfelles jernet ammoniumcitrat. Denne forbindelsen vil ha en svak duft av ammoniakk.

La væsken i blandingen for å fordampe. Det resulterende tørre forbindelse skal vises som en grønn eller rødlig brunt pulver. Det er oppløselig i vann.

Hint

  • Utføre konverteringen i en gradert sylinder hvis mer presise målinger er nødvendig.