Digidexo.com

Naturlig Progesteron Treatment

Naturlig Progesteron Treatment


Selv om tradisjonelle hormonbehandlinger er fortsatt et vanlig middel for overgangsalder, mange kvinner å snu til alternative metoder for å løse overgangsplager. Under overgangsalderen, hormonelle ubalanser som påvirker østrogen og progesteron er mest vanlig. Naturlig progesteron behandling krever ikke en resept og kan hjelpe selv ut hormonnivået i kroppen.

Identifikasjon

Progesteron er ansvarlig for å regulere østrogennivået og den generelle hormonelle balansen i en kvinnes system. Som kvinner alder, mengden av progesteron i kroppen avtar vesentlig. Som et resultat, østrogennivået forblir ukontrollert, noe som fører til de menopausale symptomer så mange opplever. Naturlig progesteron formler er basert på hormon som produseres av kroppen. Sammenlignet med syntetiske merker, er den naturlige kjemiske lettere gjenkjent og akseptert av kroppen, noe som betyr langsiktige bivirkninger reduseres og symptomlindring er mer sannsynlig.

Funksjon

Som en kvinne aldre, er hun mindre sannsynlig å produsere egg innenfor hennes menstruasjonssykluser. Dette er en gradvis forekomst. Progesteron hormoner er gjort tilgjengelig bare når eggløsningen skjer, så når ingen egg er produsert, progesteron nivåer forbli lav gjennom en kvinnes syklus. Progesteron virker til å balansere kroppens kjemi, fordi det er en byggesten for andre nødvendige steroider, slik som østriol, østron og østradiol, samt kroppens adrenale kortikale hormoner. Når progesteron er lav, tar østrogen over og kaster kroppen ut av klask.

Opsjoner

Naturlig progesteron behandling kan administreres på forskjellige måter. Extended-release tabletter, kremer og geleer er de vanligste former for behandling. Utvidet frisetting tillate konsistente nivåer av progesteron for å forbli i blodet, noe som bidrar til å lette symptomer og forhindre uregelmessige menstruasjonssykluser og spotting. Kremer og geleer er brukt på huden og absorberes inn i fettcellene. Derfra går de i blodbanen. Både kremer og geleer må brukes konsekvent for å være effektive.

Effekter

Bivirkninger ved bruk av naturlig progesteron varierer avhengig av en kvinnes kropp kjemi. De kan inneholde kviser i starten av behandlingen, mulig spotting under starten av overgangsalderen, uregelmessige menstruasjonssykluser og økt kramper. Siden dette hormonet er et naturlig supplement til østrogen, er ekstra østrogenbehandling vanligvis unødvendig. Naturlig progesteron kan fås på nettet eller fra et apotek, men det er alltid best å diskutere alternativer med legen din når de vurderer eventuelle løpet av behandlingen.

Advarsel

Ved første start naturlig progesteron behandlinger, er store doser vanligvis administreres å gjøre opp for lave nivåer og gjenopprette kroppens naturlige balanse. Denne første perioden løper alt fra tre til seks måneder. Når balansen er gjenopprettet, kan fortsatt store doser begynne nedleggelse progesteron reseptorer, noe som gjør ytterligere behandlinger ineffektiv. Menopausale symptomer som oppblåsthet, depresjon og hetetokter kan komme tilbake som østrogennivået øker. Når symptomer oppstår, vil redusere behandlingsdosen bidra til å gjenopprette hormonbalansen.