Digidexo.com

Capecitabine bivirkninger

Capecitabine er et stoff som brukes til å behandle visse typer kreft som brystkreft og tykktarms. Ifølge medicinenet.com ", kapecitabin dreper kreftceller og krymper tumorer ved å blokkere den prosessen som cellene deler seg og er dannet (DNA / RNA-syntese)." Pasienter har rapportert mange milde til alvorlige bivirkninger mens de behandles med dette stoffet.

Side Effects-Gastrointestinal

Mens du behandles med Capecitabine har pasienter rapportert mange gastrointestinale bivirkninger. Drugs.com forklarer at disse er diaré i nesten 50 prosent av pasientene, kvalme (44 prosent), oppkast (26 prosent), stomatitt (23 prosent), magesmerter (17 prosent), forstoppelse (9 prosent) og fordøyelsesbesvær i 6 prosent av de som blir behandlet. Selv om mange av disse er ikke alvorlig, må du kontakte lege hvis de blir vedvarende eller forverres.

Side Effects-Hematologic

Hematologiske bivirkninger har vært opplevelsen av mange å ta Capecitabine og har vært alvorlig. Som rapportert av drugs.com, har pasienter som hadde lave nivåer av hvite blodceller (58-94 prosent), anemi (44-74 prosent) og lavt antall blodplater (15 til 21 prosent). Drugs.com sier også at pasientens organer reagerer på dette stoffet ved ikke å gjøre nok hvite blodlegemer. Denne lidelsen har blitt rapportert i nesten 20 prosent av de som ble behandlet.

Side Effects-Dermatologic

Ifølge drugs.com, dermatologiske bivirkninger er vanlige i de som tar Capecitabine. Disse inkluderer hånd og fot syndrom (35 til 45 prosent), dermatitt (23 til 31 prosent), sykdommer i negler, håravfall, utslett og kløe. Maligna-lignende lesjoner, stråling tilbakekalling dermatitt, hud vekster og økninger i pigmentering har også blitt opplevd av de som behandles med dette stoffet. Inflammasjon og hevelse i huden kan også være mulige tilstander drugs.com.

Allergisk reaksjon

Alvorlige allergiske reaksjoner er mulig mens du tar Capecitabine. Symptomer på en allergisk reaksjon som forklart av drugs.com inkluderer, hevelse i ansikt, munn og tunge, alvorlig utslett, blodig avføring, blodig diaré, brystsmerter, redusert mengde urin, tørr munn, rask eller uregelmessig hjerterytme og høy feber og frysninger. Andre symptomer er alvorlige brekninger, smerter i bena, prikking, nummenhet, humørsvingninger, uvanlige blåmerker og blødninger, tretthet, endringer i visjon og endring i fargen på huden.

Ytterligere bivirkninger

Andre bivirkninger forbundet med Capecitabine inkluderer lem smerte, anoreksi (20 prosent), dehydrering, prikkende følelse (12 prosent), hodepine, svimmelhet og søvnløshet. Ekstra milde til alvorlige bivirkninger er tretthet, øyeirritasjon. ødem, alvorlige brystsmerter, muskelsmerter og smerter og feber stater drugs.com. Hvis noen av disse blir alvorlig eller er vedvarende, oppsøke lege umiddelbart som behandling kan være nødvendig å bli stoppet eller doser kan være nødvendig å justere.