Digidexo.com

Hva er fordelene med sukker?

Hva er fordelene med sukker?


Sukker har fått en svært dårlig rap de siste årene og mange helsebevisste mennesker har forsøkt å fjerne dem helt fra sine dietter. Sukker er ikke sunt når det tas i overkant, akkurat som en hvilken som helst mat eller drikke. Det er fortsatt noen helsemessige fordeler med å ha en liten mengde sukker, og det er andre fordeler som sukker gir, også.

Energi

Sukker er kilden til energi for kroppen. Når du ta i et karbohydrat, enten enkle eller komplekse, blir den brutt ned til molekyler av glukose, fruktose eller andre enkle sukkere og brukes i prosessen med å gi kroppen med energi. Unngå alle sukker i dietter som Atkins diett kan føre til at kroppen til å ha under gjennomsnittet energi og en mangel på balanse. For mye sukker og kroppen din vil lagre den ekstra energien som fett. Noen idrettsutøvere bruker produkter som druesukker tabletter, som gir en rask serie av energi i form av sukker.

Muskelvev

Når det menneskelige legeme skaper muskel, bygger det opp et vev som består av glykogen, som er i det vesentlige glukose og vann. Så lenge kroppen får en tilstrekkelig tilførsel av sukker, er dette muskelvev igjen alene og muligens også bygger opp. Hvis det ikke er nok sukker, kroppen bryter ned muskelvevet å frigjøre glukosemolekyler i glykogen. Dette er en av grunnene til at lav-karbohydrat dietter forårsaker en stor del av vekttap i de første få uker. Kroppen bryter ned glykogen i kroppen din, som slipper vann lagret i musklene.

Langsiktig Forståelse

Det er mange kunstige søtemidler på markedet som fungerer som en erstatning for sukker. Folk er klar over negative helseeffekter, slik som fedme og blod-sukker forhold, forårsaket av langvarig overforbruk av sukker, men det har vært lite forskning om de langsiktige effektene av kunstige søtstoffer. Sukker har sine ulemper, men det er mer kjent om hvordan produktet vil og ikke vil påvirke kroppen.

Smak og Bevaring

Sukker anvendes for å forbedre smaken av mange forskjellige produkter. Den søte smaken av sukker gjør bakevarer smaker bedre og det gir smak og balanserer syreinnhold i krydder, eddik og tomatbaserte produkter. Sukker anvendes som et volumgivende middel i iskrem og et konserveringsmiddel i frukt og syltetøy.

Andre bruksområder

Sukker har mange potensielle bruksområder i hjemmet. Sukker kan forlenge levetiden av blomster da lagt til vannet i en vase. På samme måte kan sukker forbedre helsen til utendørs planter. Sukker er brukt som agn for insektfeller når det blandes med andre stoffer som bakepulver eller pepper. Sprinkling sukker på en varm, nybakt kake holder det friskere lenger.