Digidexo.com

Funksjoner i det indre øret

Det indre øret er et lite, væskefylt plass som har to hovedfunksjoner: hørsel og balanse. Den indre øret inneholder mange strukturer, og har en kompleks anatomi som gir disse viktige funksjoner.

Grunnleggende Inner Ear Anatomy

Det indre øret, også kalt labyrinten, har en benete labyrinten og en membran labyrinten. Den bony labyrint er en serie av kanaler i benet. Den benete labyrinten inneholder en væske som kalles perilymph og membran labyrinten. Den membran labyrinten er en samling av sammenhengende sekker og kanaler som inneholder en væske som kalles endolymph.

De tre regionene i labyrinten som gir funksjonene i det indre øret er sneglehuset, vestibyle og halvsirkelformede kanaler.

Hørsel

Sneglehuset er ansvarlig for hørsel. Sneglehuset inneholder nerver som endrer energi vibrasjoner i det indre øret væske til nerveimpulser som sendes til hjernen for å bli lyd. Skade på sneglehuset kan komme fra å bli truffet i hodet; nese, dental eller hode kirurgi; gjentatt eksponering for høy lyd (maskiner, skudd, musikk, etc.); eller sette inn skarpe gjenstander inn i øret for å fjerne voks.

Balanse

Vestibylen og halvsirkelformede kanaler opprettholde kroppens balanse eller likevekt. Vestibylen har to segmenter som kalles utricle og saccule, som avgjør din orientering til tyngdekraften ved å oppdage lineære akselerasjoner. I kontrast til den halvsirkelformede kanaler gir informasjon om dreiing, for eksempel å detektere rotasjons-bevegelser av hodet.

Med andre ord, disse strukturene oppdage bevegelse av kroppen din og sende signaler til hjernen som forteller det hvis du går fremover, tilbake, opp eller ned, eller hvis du er å snu og hvor fort du beveger deg. Hjernen bruker denne informasjonen til å holde deg i en balansert posisjon.

Inner Ear Dysfunction

Problemer med sneglehuset kan føre til hørselstap eller døvhet. Problemer med vestibyle eller halvsirkelformede kanaler kan føre til balanseproblemer, svimmelhet eller vertigo (falsk følelse av bevegelse eller rotere). Ifølge NIH Senior Health, balanse lidelser er en av grunnene til eldre mennesker faller.

Balanse lidelser

Ifølge Massachusetts Eye and Ear Infirmary, kan balanseproblemer være forårsaket av en lang liste over indre øret lidelser, inkludert Ménières sykdom, godartet paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), degenerative sykdommer i balanseorganene, narkotika toksisitet, indre øret traumer fra hodet skade eller plutselige trykkendringer, og viral betennelse. Hvis du opplever balanseproblemer, svimmelhet eller vertigo, er det viktig å være riktig diagnostisert og behandlet.