Digidexo.com

Magnesium og kalium nivåene i mat

Magnesium og kalium nivåene i mat


Magnesium og kalium er to elementer som hører til en klasse av mikronæringsstoffer er kjent som viktige makromineraler eller fordi de er pålagt av kroppen i mengder som er større enn 100 milligram (mg) per dag. Både magnesium og kalium spille en rolle i viktige kroppsfunksjoner, inkludert muskel sammentrekning og avslapning, energi metabolisme, og blodtrykk regulering. Ifølge American Dietetic Association, trenger vi 300-400 mg daglig av magnesium og opptil 4700 mg daglig av kalium.

Magnesium Levels

Rike kosten kilder til magnesium er grønne bladgrønnsaker, bønner, nøtter og sjømat. Følgende er eksempler på gode magnesiumkilder, ifølge US Department of Agriculture: 5,6 gram kveite, 170 mg; ½ kopp kokt spinat, 81 mg; ½ kopp kokte svarte bønner, 60 mg; en kopp vanlig yoghurt, ¼ kopp cashewnøtter, 91 mg; og 7 oz. potet, 57 mg.

Kaliumnivå

Rik kosten kilder til kalium inkluderer frisk frukt, grønnsaker, kjøtt og melk. De følgende eksempler gir gode kilder til kalium, i henhold til USDA:. 5,5 oz, laks, 581 mg, 1 kopp rødbeter, 519 mg; 5 oz. potet, 515 mg, en banan (422 mg), ½ kopp avocado (432 mg), en kopp appelsinjuice, 496 mg, og 1cup brokkoli, 476 mg.

Mangel

Magnesium-mangel kan føre til svakhet, forvirring, vanskeligheter med å svelge, og kramper. Kalium mangel kan føre til muskelsvakhet, lammelser, hjertebank avbrudd, tap av matlyst, og forvirring. Sørg for at ditt kosthold er tilstrekkelig i magnesium og kalium ved å forbruke et bredt utvalg av frisk frukt, grønnsaker, hele korn, belgfrukter, nøtter og magre proteiner.

Toksisitet

Når det gjelder mineraler, er mer definitivt ikke bedre. Magnesium toksisitet kan føre til diaré, syre-base ubalanse, og dehydrering. Kalium toksisitet kan føre til muskelsvakhet, oppkast, og fatale hjerte uregelmessigheter. Når maten er kilden til disse mikronæringsstoffer, giftige nivåer er svært sjeldne.

Advarsel

Det er viktig å overvåke inntak av kalium, magnesium og andre mineraler for personer som er diagnostisert med nedsatt (nyre) sykdom. Rådfør deg med lege eller registrert kostholdsekspert for å utvikle en diett plan som både er kompatibel med din helsetilstand og tilstrekkelig i magnesium og kalium.