Digidexo.com

Ear Surgery Informasjon

Ear Surgery Informasjon


Ear kirurgi kan utføres for en medisinsk tilstand eller det kan innebære plastisk kirurgi for å forbedre utseendet. Kirurgiske prosedyrer er gjort for å forbedre eller gjenopprette hørsel, reparere en skade eller som et forebyggende tiltak.

Otologic Surgery

Otologic kirurgi er mikro-kirurgi som innebærer bruk av et mikroskop under operasjonen for å se øret struktur. Mikroskopet tillater kirurgen å full ømfintlige prosedyrer. Et eksempel på otologic kirurgi er en stapedectomy, hvor en del av stigbøylen benet i mellomøret er fjernet og erstattet med en protese (et kunstig ben) for å forbedre høre. Mange øre operasjoner utføres mikroskopisk.

Laser Surgery

Laser operasjonen er utført ved hjelp av en karbondioksyd, KTP eller Argon-laser. Det gjør at kirurgen å utføre en operasjon på den delikate øret strukturer uten blødning. Lasere kan fordampe vev og stoppe blødninger. Lasere brukes i slike fremgangsmåter som stapedectomy og for å fjerne betent vev fra øret.

Mastoidectomy

Mastoidectomy er prosedyren for å fjerne cholesteatomas (svulster) fra øregangen. Hvis svulsten er svært liten, kan kirurgen være i stand til å fjerne den gjennom ørekanalen. Imidlertid, i mange tilfeller av cholesteatomas, må kirurgen å gjøre et snitt bak øret for å se svulsten. I noen tilfeller tumoren kan strekke seg gjennom veggen mellom bony mastoid og mellomøret. I disse situasjoner kan det være nødvendig å fjerne veggen, som er en mer alvorlig operasjon.

Tympanoplasty

Perforeringer kan forekomme i trommehinnen som et resultat av infeksjon eller skade, noe som forårsaker tap av hørsel. Hos barn forekommer perforeringer svært vanlig fra ørebetennelser. Voksne og barn kan forårsake en skade på øret sitt ved å sette inn en bomullspinne eller en annen gjenstand for langt inn i øregangen. I begge tilfeller er disse perforeringer typisk vil gro av seg selv. Imidlertid kan kalkavleiringer dannes innenfor trommehinnen som ikke la det gro. I disse tilfellene kan en mikro-kirurgisk prosedyre kalles en tympanoplasty må utføres. Tympanoplasty er rekonstruksjon av trommehinnen, som er trommehinnen.

Cochlea-implantater

Cochlea-implantater er enheter som er implantert inn i mellomøret, med en ytre del som behandler lyden og sender signalene via hørselsnerven til hjernen for tolkning. Det finnes flere typer av disse implantater som kan gjenopprette hørselen til de som har mistet den fra traume eller sykdom, og for personer som er født døve. Operasjonen i de fleste tilfeller innebærer bor bare en natt på sykehuset etter inngrepet.

Myringotomy

En myringotomy er en kirurgisk prosedyre som brukes når barn har hyppige ørebetennelser. En tympanostomy rør (en liten tube om tykkelsen av et tråd) føres inn i trommehinnen for å tillate fluid å renne fra mellomøret, noe som reduserer kroniske infeksjoner, og for å utjevne trykk i øret. De fleste rør vanligvis forbli i øret i seks til 18 måneder, men kan være nødvendig lenger. Som trommehinne helbreder, bør røret til slutt faller ut av seg selv. Et rør som holder seg på plass i to til tre år eller lenger kan måtte fjernes kirurgisk.

Plastic Surgery

Andre øre operasjoner inkluderer otoplasty, et korrektiv prosedyre for ører som stikker ut fra hodet, rettelser av deformiteter og revet øreflippene. Forsikringsselskapene vanligvis ikke dekke noen form for kosmetisk kirurgi, men de kan betale for korreksjoner på grunn av medfødte defekter eller skader.