Digidexo.com

Matsikkerhet Practices og Generelle krav

Matsikkerhet Practices og Generelle krav


Når du besøker en restaurant, stoler du på de ansatte på kjøkkenet skal ikke bare produsere velsmakende mat, men å også jobbe på en sikker måte slik at du ikke får matforgiftet. Det er også viktig å forstå matsikkerhet når matlaging hjemme. Enkle forholdsregler kan hindre matbårne sykdommer.

Lagring

Oppbevaring av mat er et viktig skritt i å opprettholde kvaliteten på produktene og holde dem trygt å konsumere. Ved lagring av ferske matvarer i kjøleskap, holder enheten på 40 grader Fahrenheit eller lavere. Temperaturer under 0 grader Fahrenheit rådes for frysere. Mat skal alltid holdes dekket mens blir lagret for å hindre krysskontaminering med andre produkter.

Kjøleskap Layout

Hold dagbok på øverste hylle da som du flytte ned hver hylle sted kokt kjøtt, salat elementer, kaker, rå rødt kjøtt og fjærfe nederst til slutt. Denne organisasjonen teknikken beskytter mot kryssforurensning fra dryppende juice.

Skjærebrett

Rengjør skjærebrett med varmt såpevann hver gang den brukes til et nytt produkt eller å ha flere brett. Den beste system for å hindre kryssforurensning er å ha forskjellige fargede styrene for ulike oppgaver, for eksempel, rød for rått kjøtt, gul for fjørfe og så videre.

Personlig hygiene

Før du starter matlaging, vaske hendene med varmt såpevann i minst 20 sekunder. Hvis du flytter fra å forberede ett produkt til et annet, rewash hendene, spesielt hvis du håndterer fjærfe eller rått kjøtt.

Matlaging Temperaturer

Cook mat til riktig temperatur. I visse produkter, må skadelige bakterier drepes av med varme. Produkter som biff og lam kan være tilberedt på en lavere temperatur enn annet kjøtt - rundt 145 grader Fahrenheit er ideelt. Svin og fjørfe er mer utsatt for farlige bakterier og trenger å bli kokt til rundt 165 grader eller over.