Digidexo.com

Naturlig mat som fremmer fysisk energi

Naturlig mat som fremmer fysisk energi


Du har gjort ditt ettermiddagen tur til automaten for en rask energi boost, men snart du føler deg verre enn før. Det er fordi snacks og brus er fylt med enkle karbohydrater. De blir behandlet av kroppen raskt og gi et løft av energi snart etter å ha spist; er imidlertid boost kortvarig og etterfulgt av en krasj. Hele, eller naturlig, mat er ubehandlet, uraffinert og inneholder større næringsverdi enn bearbeidede kolleger. Naturlig mat i kroppen din bety mer fysisk energi ut.

Protein og Karbohydrater

Proteiner og komplekse karbohydrater tar lengre tid for kroppen å bryte ned, slik at du ikke opplever toppene i energi. I stedet kroppen din er drevet av en gradvis frigjøring av energi. Naturlige karbohydrater som fremmer energi inkluderer søtpoteter, linser, erter, bønner, kli og hele korn hvete. Sunne, naturlige proteiner finnes i nøtter, fisk, kjøtt, ost, yoghurt og egg. For mer varig energi, spise protein og karbohydrater sammen. Prøv hummus på en hel korn tortilla eller fettfattig yoghurt og granola.

Frukt og grønnsaker

Som en generell regel, fargerike frukter og grønnsaker er fulle av energigivende næringsstoffer. Mange regnes som "supermat", slik som blåbær, jordbær, appelsiner, brokkoli, mango, honningmelon, kål, grønnkål og vannmelon. Nøkkelen er å finne hva du liker og gjøre det praktisk. Hold beholdere av renset grønnsaker i kjøleskapet i øyehøyde. Hvis du liker å dyppe prøve handel ut ranch for hummus, mandelsmør eller yoghurt. Frukt er en fin måte å tilfredsstille en søt craving. En frukt eller grønnsak smoothie, laget med fettfattig yoghurt eller melk, er en energi godbit som bryter ned næringsrike celleveggene i frukten og gjør det lettere for kroppen å absorbere. Ikke bare vil frukt og grønnsaker gir deg en boost av energi, kan de redusere risikoen for slag, hjerte-og karsykdommer og visse typer kreft, ifølge USDA.

Fat

Pass på at du ikke ta med for mye fett i kosten fordi mat med høyt fett stimulerer produksjonen av hjernen kjemiske serotonin og gjøre deg døsig og trøtt og sliten. Godt fett som fremmer fysisk energi er omega 3 og omega 6 fett som finnes i olivenolje, rapsolje, fiskeoljer, linfrø, avokado og nøtter.

Vann

Dehydrering kan rane deg av energi og andre fordelene med naturlig mat. Bare en 5 prosent nedgang i kroppsvæsker vil føre til en 25 til 30 prosent tap av energi. De fleste mennesker ikke engang klar over at de er dehydrert. Så hvis du føler deg litt lav, drikk et glass vann i stedet for brus. Det kan være støt du virkelig trenger.