Digidexo.com

Slik unngår infeksjoner etter hjerneslag

Infeksjon er nummer én dødsårsaken etter et slag. Personer som lider et slag er ofte sengeliggende for omfattende perioder, har nedsatt immunforsvar og problemer med å svelge, puste og urinering på egenhånd, noe som gjør dem mer utsatt for ulike bakterielle infeksjoner. Slagpasienter som unngå å utvikle en feber eller infeksjon har mye høyere overlevelse og er mer sannsynlig å fullt krefter enn de som får feber eller infeksjon etter et slag. Av denne grunn er det viktig for personer som lider et slag for å ta forebyggende tiltak for å unngå komplikasjoner fra infeksjoner.

Bruksanvisning

Forebygging av infeksjon etter et hjerneslag

•  Sørg for profylaktisk antibiotikabehandling innen 24 timer etter et slag.

Ifølge Heim Infeksjon i Stroke Study, var mye mindre sannsynlighet for å utvikle infeksjoner som de som fikk andre antibiotika personer som fikk kombinasjons forebyggende antibiotikabehandling for 4 dager.

Studieutprøveren Dr. Stefan Schwarz ved University of Heidelberg i Tyskland sier: "tidlig infeksjon etter hjerneslag er en hyppig og en viktig årsak til feber. Det er også velkjent at feber etter hjerneslag er sterkt assosiert med en ugunstig prognose." Derfor, behandling av slag sufferes med profylaktisk antibiotika terapi er viktig fordi det hjelpemidler for å hindre angrep av feber og infeksjon, i stor grad øke pasientens sjanse til å utvinne.

Selv om pasientene ikke er foreskrevet forebyggende antibiotikabehandling, bør noen form for behandling med antibiotika foreskrevet fordi slagpasienter er mye mer utsatt for å utvikle infeksjoner.

Administrer vann test.

Vanskeligheter med å svelge er en av de viktigste årsakene til infeksjoner hos personer som nylig har hatt slag. Dette svelgeproblemer kan føre bakterier å gå til lungene, noe som resulterer i aspirasjonspneumoni.

For å avgjøre om en slagpasient er å ha problemer med å svelge, administrere en vanntest, som består av å gi pasienten et glass vann å drikke. Hvis pasienten har problemer med å drikke glasset, så næringsstoffer og væsker bør administreres gjennom en IV til individet gjenvinner evne til å svelge.

Limit kateter bruk.

Fordi slagpasienter har ofte problemer med vannlating på egen hånd eller tømme blæren helt, er et kateter ofte satt inn. Imidlertid er bruken av et kateter forbundet med høyere forekomst av UVI, slik at kateteret bruk bør begrenses så mye som mulig. Selv om det ikke er nødvendig å erstatte et kateter på en daglig basis, er det viktig å sørge for at ingen sprekker eller smuss er til stede. Ved mistanke om en UTI, bør antibiotikabehandling startes umiddelbart.

Snu pasienten annenhver time for å hindre liggesår.

Fordi slagpasienter er ofte sengeliggende eller har begrenset mobilitet over lengre tid, er det viktig å snu pasienten hver par timer for å unngå utviklings liggesår (også kjent som trykksår). Trykksår kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Det er viktig å varsle pasientens lege hvis liggesår utvikle.

Har pasienten opprettholde en sunn vekt.

Mange slagpasienter mister evnen til å spise og drikke eller bare mister appetitten etter et slag. Hvis pasienten har problemer med å opprettholde en sunn vekt, bør en sonde settes inn inntil pasienten er i stand til eller villig til å mate på egenhånd.

Å være undervektig og dårlig ernæring kan kompromittere pasientens immunsystem, noe som gjør pasienten mer utsatt for både virus og bakterieinfeksjoner.

Tips og advarsler

  • Sørg for å holde pasienten i en ren, hygienisk miljø og begrense interaksjon med publikum for å redusere eksponering for bakterier som kan forårsake infeksjon.
  • Selv om det kan være ubehagelig og smertefull, bør slagpasienter prøve å gå og bevege seg rundt så snart som mulig etter et slag. Jo lenger pasienten forblir sengeliggende og immobile, jo større er sjansene for død og dårlig restitusjon.
  • I tilfeller av alvorlig slag, skal pasienten ha en heltid eller deltid sykepleier eller familiemedlem til stede for å få hjelp med daglige behov og øvelser.
  • Strokes er svært farlig, alvorlig og komplisert, og ikke alle pasienter vil fullt igjen, selv om alle de ovennevnte trinnene er fulgt.