Digidexo.com

Hvordan Heal Leddgikt

Leddgikt, en revmatisk sykdom, fører til stivhet og smerter i leddene. Smerten varierer fra mild til alvorlig, og sykdom kan potensielt skade på andre organer, slik som i øynene og huden. Leddgikt er den ledende årsak til uførhet i Amerika, og rammer anslagsvis 46 millioner mennesker, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Behandling for å helbrede leddgikt avhenger av mange faktorer, inkludert type leddgikt stede, antall leddene berørt, alvorlighetsgraden av smerte og generell helse.

Bruksanvisning

Hvordan Heal Leddgikt

•  Delta i en øvelse programmet er godkjent av lege eller fysioterapeut. Fysisk aktivitet, når det gjøres riktig, kan øke fleksibilitet, redusere smerte og stivhet i leddene, bedre muskelstyrke og økt energi, i henhold til Arthritis Foundation. Øvelsen vil også hjelpe til med vekttap, noe som vil redusere felles belastning og bidra til å helbrede leddgikt.

Spis et sunt og balansert kosthold. Mens det er ingen spesiell diett vist seg å helbrede leddgikt, vil en diett høy i frukt, grønnsaker og helkorn hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt, og gir deg den energien som trengs for å helbrede, ifølge Mayo Clinic.

Ta medisiner for å lindre smerten av leddgikt, bedre mobilitet og redusere betennelse. The Mayo Clinic sier at det er fire primære typer medisiner som brukes til å behandle leddgikt: non-steroide anti-inflammatoriske legemidler, steroider, sykdomsmodifiserende antirevmatiske medisiner og immunundertrykkere. TNF-alfa-hemmere, anakinra, abatacept og rituximab er andre medisiner for tiden tilgjengelig for å bidra til å helbrede leddgikt.

Prøv å varme eller kulde terapi for å bidra til å helbrede leddgikt og gjøre vondt utholdelig. Varmebehandling innebærer bruk av mikrobølger, fuktig varme eller ultralyd for å øke blodstrømmen, fleksibilitet og smertetoleranse. Cold terapi virker ved lammende nerver som omgir leddgikt ledd, lindre betennelser og hindre muskelkramper.

Bruk en spenne eller skinne for å støtte dine svake og smertefulle ledd og gi dem tid til å hvile og helbrede. Splinter brukes til helt eller delvis immobilisere de berørte felles, avhengig av foreskrevet løpet av behandlingen. Splinter og bukseseler bør kun brukes under tilsyn av en lege eller terapeut, som feilaktig bruk kan skade leddene og øke smerter og stivhet.

Få hjelp med en hjelpeenhet, for eksempel en stokk eller sko innsats. Canes kan øke mobiliteten og redusere presset på leddgikt ledd og sko inserts kan bidra til å lindre smerter mens du går. Andre hjelpemidler inkluderer spesielle verktøy for å hjelpe med finmotoriske aktiviteter, som å lukke glidelåser, åpne krukker og holde kjøkkenutstyr.

gjennomgå en operasjon for å reparere skadede ledd, lindre smerte og gjenopprette funksjon. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), anthroscopic kirurgi, bein fusion, protesekirurgi og osteotomi er de viktigste typer kirurgi brukes til å helbrede leddgikt. Snakk med legen din for å finne ut hvilke kirurgisk prosedyre er den mest passende for din diagnose.

Be legen din om å ta kosttilskudd for å helbrede leddgikt og redusere smerte. Den NIAMS sier at en rekke kosttilskudd kan være gunstig for felles helse, inkludert SAM-e, DHEA, Glucosamine and chondroitin sulfate.

Slapp av og hvile for å helbrede leddgikt og administrere din smerte. I tillegg til felles smerte og stivhet, artritt forårsaker betydelig tretthet. For din tilstand å forbedre, må du lytte til kroppen og hvile når det trengs. Ta hyppige pauser, og sove når du er trøtt. Hypnose, dyp pusting og guidede bilder er gode på å redusere stress og hjelpe med smerte kontroll.

Tips og advarsler

  • NIAMS anbefaler en øvelse regime som inkluderer en balanse av range-of-motion øvelser, stretching og aerobic øvelser for å bidra til å helbrede leddgikt. Å gjøre endringer i ditt hjem kan forbedrer sikkerheten når du leve med leddgikt. Installer grip barer i dusjen, kan du bruke et sete mens du tar en dusj, heve høyden på toalettsetet og stole på hjelpemidler for å sikre din sikkerhet og komfort.
  • Det amerikanske Food and Drug Administration advarer om at du tar NSAIDs over lengre tid kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, gastrointestinal irritasjon og blødning og nyreskader.