Digidexo.com

Paroksysmal Hoste Behandling

Paroksysmal Hoste Behandling


En paroksysmal hoste er et symptom på pertussis, som også er kjent som den kikhoste. En paroksysmal hoste kan også vise seg i lungeskader eller bronkiektasier. Behandlinger for hoste i hovedsak er for å behandle sine årsaker.

Kikhoste Stages

Den første fasen av kikhoste, den catarrhal trinn, ikke innebærer en paroksysmal hoste. Dette stadiet varer vanligvis fra en til to uker, og en smittet person har symptomer som er karakteristiske for en øvre luftveisinfeksjon. Den andre fasen av kikhoste er den paroksysmal trinn. Den varer vanligvis etter 10 til 14 dager. Perioden kjennetegnet ved eksistensen av en paroksysmal hoste. Den paroksysmal hoste er omtrent fem til 15 raske hoste og deretter en "boks" til å ta i luft. Normal pusting fortsetter midlertidig etterpå, men da hosten vedvarer. Denne serien av hoste vanligvis begynner på natta, men som paroksysmal scenen utvikler seg, de oppstår i løpet av dagen også. Den paroksysmal hoste fortsetter inn i det tredje trinn (rekonvalesenstrinnet) av kikhoste.

Komplikasjoner

Et betydelig problem med kikhoste i alle sine scener er at en hostende plass kan ende i oppkast. Mye oppkast kan føre til dehydrering, som har sin egen serie av problemer. En annen komplikasjon med paroksysmal hoste er tilknytningen med rikelige mengder seigtflytende væske som fører til aspirasjon eller oppkast. Heldigvis er feber ofte ikke tilstede med paroksysmal hoste. Men fordi lungene ikke kan klare seg med slim, er lungebetennelse ofte en annen komplikasjon av kikhoste.

Kikhoste Treatment

Behandling av paroksysmal hoste er behandling av dens årsak, som er i dette tilfelle den kikhoste. Som en bakteriell infeksjon, innebærer behandling antibiotika. Antibiotika ikke kurere sykdommen, men det hindrer den fra å spre seg. Ilosone eller Septra er vanlige antibiotika brukt. Disse stoffene kan tas i to uker. Dersom sakene er alvorlige nok, kan sykehusinnleggelse være nødvendig å hjelpe kontroll komplikasjoner. Folk innlagt med kikhoste er normalt karantene, inntil de ikke lenger er smittsom.

Infant Kikhoste Treatment

Ifølge Mayo Clinic, er de fleste spedbarn og småbarn automatisk innlagt på sykehus når en får en diagnose av kikhoste. Dette er på grunn av en høy risiko for komplikasjoner i gruppen. Som voksen behandling, får barnets antibiotika. De kan også bli gitt medikamenter for å redusere betennelse i luftveiene eller ekstra oksygen om nødvendig. I tilfeller der barnets evne til å spise og drikke er hemmet, de kan få væske intravenøst.

Bronkiektasi

En paroksysmal hoste er også et symptom på bronkiektasier, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute. Denne hosten kan vare i måneder eller år, og er ledsaget av en stor produksjon av spytt og slim. Brystsmerter kan også forekomme. Lungeinfeksjoner, for eksempel lungebetennelse og kikhoste, kan føre til bronkiektasier. Målet med behandlingen er å behandle den underliggende tilstand som forårsaker bronkiektasier og for å behandle symptomer. Behandling omfatter antibiotika for å drepe bakterier, bronchodilators å utvide luftveiene, ekspektoranter å hjelpe deg hoste opp de ekstra slim eller slim-thinning medisiner.