Digidexo.com

Hvordan er Skabb Ervervet?

Hvordan er Skabb Ervervet?

Hvordan skabb midd Spread

Skabb er en hudsykdom forårsaket av humant kløe midd Sarcoptes scabiei. Denne parasitten Burrows inn i huden for å mate og legge sine egg. Skabb midd kan krype fra en person til en annen. Dette er den vanlige rute for overføring. Nylig befruktede hunner streifer over overflaten av huden på jakt etter et passende sted å legge eggene sine. Dette er scenen der de kan bli overført til en ny vert. Når en kvinnelig mite begynner gravende, betyr det ikke kommer tilbake til overflaten.

Skabb er oftest ervervet gjennom direkte, langvarig hudkontakt. Overføring av parasitten forekommer ofte under seksuell aktivitet, eller når enkeltpersoner sove i samme seng. Andre forhold som individer er i nær fysisk kontakt kan også gi en mulighet for midd å migrere til et nytt offer. Omsorgsboliger som sykehjem der ansatte løfte eller bade klienter er en arena der denne typen overføring kan skje. De overfylte forholdene i fengslene er også kjent for å forårsake masse skabb utbrudd.

Andre moduser for overføring

Disse midd bor ikke mer enn to eller tre dager etter at de er separert fra en human vert. Dette betyr at de som regel ikke blir vellykket overført gjennom kontakt med klær, håndklær eller sengetøy. Men i tilfelle av crusted skabb (en spesielt alvorlig angrep med Skabbmidd) hastigheten som midd er utgytt fra kroppen øker dramatisk. Denne tilstanden er vurdert som svært smittsom og kan spre seg gjennom korte hudkontakt eksempel et håndtrykk eller ved eksponering for forurensede elementer.

Sannsynligheten for tilbakefall

Fordi symptomene noen ganger ta flere uker å utvikle, kan skabb spredt før det blir identifisert. Med mindre alle de menneskene som er smittet behandles på samme tid, kan re-infestation lett oppstå. De som har kommet i kontakt med skabb ofrene bør undersøkes av en lege for å se etter tegn på infeksjon.

Sengetøy og klær må vaskes og tørkes ved høye temperaturer for å hindre re-angrep av en og annen bortkommen midd. Ytterligere tiltak, inkludert grundig støvsuging av tepper må tas i tilfelle av skorpede skabb, siden sjansene for gjentagelse er høye.

Misforståelse Adressert

Skabb skjer over hele verden, og er ikke begrenset til noen bestemt etnisk gruppe eller sosial klasse. Dårlig hygiene forårsaker ikke denne tilstanden. Den midd bor hovedsakelig under huden, og kan ikke vaskes av, med unntak under sin korte tid på overflaten.

Dyr ikke bære rekke Skabbmidd som infiserer mennesker. Imidlertid kan husdyr være befengt med en lignende arter av midd som forårsaker skabb. Disse midd tidvis bite mennesker forårsaker mindre kløe og rødhet. Dette irritasjon løser raskt i motsetning skabb symptomer som vil fortsette å forårsake en reaksjon før tilstanden blir behandlet.