Digidexo.com

Botemidler for den felles vorte

Vanlige vorter er hud vekster som danner under huden. Det er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). De vanligvis vokser på de ytre lag av huden, for eksempel i hender eller fingre. Det finnes flere former for behandling for å helbrede og forebygge spredning av vorter til ulike deler av kroppen.

Behandling

Kryoterapi eller flytende nitrogen terapi, også kjent som frysing, kan brukes til å behandle vorter. Legen vil fryse vorter ved hjelp av flytende nitrogen. Etter at vorten er frosset, blærer dannes under vorten og rundt den, som gjør det mulig for de døde vev for å Slough en uke etter behandling. Denne behandlingen er vanligvis ikke så smertefullt, men gjentatt behandling kan være nødvendig.

Cantharidin er en form for behandling som bruker ekstrakt fra blemme bille. Det finnes andre kjemikalier som er blandet med blære bille ekstrakt som påføres på huden. Du må bruke en bandasje for å dekke ekstraktet. En blisterpakning vil dannes under vorten å løfte vorten ut av huden. De døde vorte kan deretter fjernes. Appling blemme bille ekstrakt er vanligvis smertefri, men dannelsen av blemme kan være ubehagelig.

Når operasjonen er utført, kan legen bruke to metoder. En form for kirurgi vil kutte bort vev av din vorte. Electrodessication og utskrapning er en annen form for kirurgi som bruker en elektrisk nål til å behandle din vorte. En bedøvelse er nødvendig før kirurgi og injeksjon kan være smertefullt. Denne formen for behandling er vanligvis det siste alternativet for behandling, og det kan etterlate et arr. Laser kirurgi kan også etterlate et arr, og også brukes vanligvis som en siste utvei.

Medisinering

Medisiner brukes til å kurere vorter når de ikke har respondert på andre behandlinger. Aktuelt immunterapi arbeider for å bygge opp kroppens naturlige avvisning symptom. Imiquimod (Aldara) eller squaric syre dibutylester (SADBE) er de vanligste formene for immunterapi.