Digidexo.com

Hvordan takle Candida

Candida er en gjær som kan bebo og spredt over hele kroppen. Selv om det ble tidligere antatt å bebo bare i skjeden, er det mange saker som viser at det kan bebo resten av kroppen og inn i blodbanen. Å leve med Candida kan være vanskelig fordi det kan føre til tretthet, humørsvingninger, og cravings for alkohol og usunn mat. På tross av disse bivirkninger, er det mulig å takle Candida og eventuelt kurere sykdommen.

Bruksanvisning

•  Sjekk din diett. Candida gjær trives på matvarer som inneholder karbohydrater så brød, pasta, og sukkerholdige matvarer bør unngås. Du bør spise ubehandlet kjøtt, kylling og fisk, samt bladgrønnsaker å sulte gjær. Når tilstanden har blitt bedre, kan du gå tilbake til å spise karbohydrater.

få rikelig med mosjon. Candida forårsaker ekstrem tretthet, slik det er nødvendig for å holde legemet i bevegelse. Gå raskt i minst 30 minutter hver dag hvis du ikke klarer å trene for en lang periode.

Gå til en lege. Det er vanlig for folk (spesielt menn) ho har Candida å være uvitende om at de har tilstanden. Planlegge en avtale slik at en lege kan bekrefte diagnosen, og svare på eventuelle spørsmål du har om måter å behandle det.

Ta probiotika. Probiotika inneholder nyttige bakterier som naturlig bor i magen og tarmene. Selv om kroppen din produserer normalt milliarder av denne bakterien, gjør Candida det vanskelig for dem å trives. Ved å ta probiotika, kan du ødelegge Candida gjær. Noen av de mest populære probiotika inkluderer Lactobacillus Casei, Lactobacillus Bulgaricus, Bifidobacterium bifidum, og Streptococcus termofilus.

Tips og advarsler

  • Hvis mulig, redusere forbruket av antibiotika. Antibiotika vil bidra til å gi næring til Candida gjær.
  • Unngå å drikke alkohol, røyking, inntak av illegale rusmidler.