Digidexo.com

Munntørrhet bivirkning av Cymbalta

Cymbalta er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle depresjon, angst, fibromyalgi og nerve smerter forårsaket av diabetes. Som med ethvert legemiddel, sammen med fordeler, er det en rekke av potensielle bivirkninger forbundet med å ta Cymbalta.

Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig bivirkning av Cymbalta. Ifølge nettstedet, eMedTV, "Studier har vist at opptil 18 prosent av folk rapporterte en tørr munn som en av Cymbalta er bivirkninger." Det er oftest funnet hos pasienter som tar stoffet for fibromyalgi.

Forebygging / løsning

Unngå koffeinholdige drikker som kaffe og brus, og drikker mye vann og sukkerfri drikke kan hjelpe behandle tørr munn. Også sover med en luftfukter vil bidra til å legge fuktighet til luften, som kan bekjempe bivirkning også.

Andre bivirkninger

Drugs.com lister opp andre vanlige bivirkninger av Cymbalta slik som søvnighet, kvalme, nedsatt sexlyst, tåkesyn og vektendring.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan oppstå når du tar Cymbalta. Hvis de gjør det, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. De kan inneholde gulfarging av huden, svart avføring, stive muskler, svakhet, ujevn livstegn, hukommelsesproblemer, anfall, smertefull vannlating og andre.

Insight

Alltid diskutere alle spørsmål og bekymringer om Cymbalta eller forholdene den behandler med legen din. Eventuelle urapportert bivirkninger kan bli rapportert til Food and Drug Administration på http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm eller ved å ringe 1-800-332-1088.