Digidexo.com

Hvordan avgjøre om rehabilitering eller kirurgi for Rotator Cuff er nødvendig?

Rotator cuff er en gruppe av fire muskler som holdes sammen av brede sener ligger i skulderleddet. Musklene blir kalt supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis. Disse musklene er ansvarlig for å løfte armen opp og ned, rotere det innover og utover. Det er vanlig å skade rotator cuff og jo eldre du er, jo mer sannsynlig er det å skje. Oftere enn ikke, er skaden et resultat av degenerasjon av sener i motsetning til traumer fra sport eller et fall.

Bruksanvisning

Slik finner du ut

•  Gå se legen din og få hans innspill før du tar noen beslutninger av dine egne. Husk at symptomene for skulder impingement - som behandles uten kirurgi - er den samme for mange rotator cuff tårer. For at legen din for å diagnostisere deg, må du kanskje ha en arthogram eller en MR. Vanligvis vil en alvorlig rotator cuff tåre trenger kirurgi. Tenk å få en ny medisinsk vurdering.

Finn ut hva din målet er. Hvis smerten er alvorlig og gjenopprette skulder styrke er sekundært, kan det være lurt å holde seg til rehabilitering. Ifølge nettstedet til American Academy of ortopediske kirurger, "kirurger kan anbefale nonsurgical behandling for pasienter som er mest plaget av smerte, snarere enn svakhet, fordi styrken ikke pleier å bedre uten kirurgi."

Veie fordeler og ulemper med kirurgi. Er du villig til å gjennomgå anestesi? Har du den ned tiden som kreves for en vellykket operasjon? Kan du råd til det? Du kan trenge ytterligere operasjoner. Den medisinske nettstedet for Universitetet i Washington sier at "det er viktig å erkjenne at operasjonen kan ikke forbedre den grunnleggende kvaliteten på senevev. Reparasjon av dårlig kvalitet vev er ofte etterfulgt av tilbakevendende tårer."

Gå for kirurgi hvis du kan få operasjon innen en måned for å bli skadet, har du allerede prøvd å rehabilitere skaden din, er du i optimal helse eller trenger for å gjenopprette funksjon og er klar og motivert for å gjøre nødvendig rehabilitering etterpå.