Digidexo.com

Kolesterol faresignalene

Kolesterol er et fettholdig materiale i blodet, produsert av din egen kropp. Det er både bra og dårlig, kolesterol. Low-density lipoprotein (LDL), den dårlige typen, dirties blodårene dine med plakk, mens high-density lipoprotein (HDL), det gode, renser bort innskudd ved å fjerne overflødig. Når den dårlige oppveier bra, blodårene dine blir tilstoppet, setter deg økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Triglyserider

Folk som er overvektige, misbruk av alkohol, røyker sigaretter, er fysisk inaktiv eller har en diett høy i karbohydrater er i fare for å ha forhøyet LDL nivåer og lav HDL teller. Men hva er sunne nivåer for deg kanskje ikke er sunt for noen andre. Kun legen din kan fortelle hva som er best for deg; Men, generelt sett, bør totalkolesterol være mindre enn 200.

Symptomer

Det finnes ingen symptomer eller varselsignaler for høyt kolesterolnivå. Den eneste måten å finne ut om du er i faresonen, er å ta en blodprøve, men det er andre faresignaler som kan være en indikasjon på at høyt kolesterol er tilstoppet blodårene dine, og setter deg i fare for hjerteinfarkt. Tretthet, kortpustethet, besvimelse eller svimmelhet, hevelser i ankler eller smerter i brystet er alle mulige alvorlige tegn og bør ikke ignoreres.

Senke kolesterolet

Kosthold og mosjon er de to viktigste områder man bør fokusere på å endre eller senke kolesterolnivået. Fet mat, som for eksempel smør og lards, bør unngås. Stekt mat, oljer, ost og helmelk må kuttes fra kostholdet ditt. Donuts, søte snacks og sukker er heller ikke bra for folk med høyt kolesterol.

Hvis du er overvektig, kan du gjøre ditt beste for å miste overflødig vekt. Unngå matvarer som inneholder høye nivåer av kolesterol, for eksempel egg. Prøv å planlegge balanserte måltider og spise mindre porsjoner.

Endre livsstil

Administrerende et riktig nivå etter år med å spise feil mat, alkohol til overmål og ikke trener vil ikke skje før du endrer din livsstil. Innser at det du putter inn i kroppen din har en direkte effekt på helsen til blodårene dine er en stor første skritt. Kolesterolnivået begynner å stige i menn etter fylte 20, og American Heart Association anbefaler testing for kolesterol hvert femte år.

Medisiner

Hvis kosthold og trening ikke er å senke høyt kolesterol, kan legen forskrive medisiner. En populær merkevare, Lipitor, er klinisk bevist å redusere kolesterolnivået med opptil 60 prosent. Følg alltid din resept instruksjonene nøyaktig og husk at hvis du slutter å ta medisinen din, vil dine nivåer gå opp.