Digidexo.com

Holistisk behandling av metastatisk Colon Cancer

Holistisk behandling av metastatisk Colon Cancer


En diagnostisering av metastatisk kreft i tykktarmen betyr at kreftcellene har metastasert, eller spres, fra tykktarmen til andre regioner. Den helhetlig behandling av metastaserende tykktarmskreft involverer flere forskjellige mind-kroppsterapier med mål om å behandle hele personen og ikke bare sykdommen.

Biologisk Therapy

Biologisk behandling, også kjent som immunterapi, innfører visse immunmodulerende midler til å stimulere naturlig immunsystemaktivitet. Dette er i motsetning til kjemoterapi, som er rettet mot og ødelegger kreftcellene, men svekker immunsystemet, slik at pasienten svake og utsatt for infeksjoner. De terapeutiske midler som brukes i biologisk behandling er henvist til som biologiske respons-modifiserende midler (BRM), og blir naturlig produsert av kroppen, for eksempel interferon.

Expressive Arts Therapy

Også kjent som kreativ kunst terapi, er målet med dette helhetlig behandling for å fremme emosjonell artikulasjon og selvbevissthet gjennom journalføring, dans, yoga, poesi, foto og andre former for kreative uttrykk. Ifølge American Cancer Society, har case-studier vist at ekspressive kunst terapi reduserer angst, forbedrer mestring og bistår i smertebehandling.

Guided Imagery

Forskere ved Hadassah Universitetssykehus i Jerusalem studert effekten av guidet bilder på 90 kreftpasienter og fant at mind-body avslapning bidratt til å redusere angst. Forskerne fant også denne effekten varte i seks måneder etter at studien konkluderte.

Integrative Oncology

Mange kreftbehandling sentre nå forsøker å integrere konvensjonelle behandlinger med komplementære behandlingsformer, som for eksempel urtemedisin, ernæringsterapi, akupunktur og massasje. Som uttrykket antyder, er komplementære behandlings ment å "utfylle" konvensjonelle medisinske behandlinger, ikke for å tjene som alternative eller erstatning terapi.

Betraktninger

Helhetlig behandling av metastaserende tykktarmskreft utelukker ikke evidensbaserte terapier, betyr de vist seg å være effektive gjennom clincal studier. Diskutere og være åpen for alle behandlingsalternativer med din lege.