Digidexo.com

Hva er årsakene til nedbrytning av kollagen?

Hva er årsakene til nedbrytning av kollagen?


Ifølge en artikkel på Medscape dag av Dr. Robert Diegelmann, er kollagen det mest rikelig protein i dyreriket. Den finnes i bindevevet i huden, bein, muskler, sener og brusk, og uten det ville vi bokstavelig talt faller fra hverandre. Den grunnleggende strukturen av kollagen er en trippel heliks laget av tre peptidkjeder. Dette er det som gir kollagen sin elastisitet og strekkstyrke. Fordi kollagen er så viktig, er dens nedbrytning og produksjon nøye vedlikeholdt av våre organer. Men, advarer Mayo Clinic som i visse situasjoner kollagen brytes ned raskere enn normal hastighet.

Gikt

Ifølge Medscape dag er kollagen motstandsdyktig mot angrep av de fleste proteaser. Imidlertid kan spesialiserte enzymer som kalles kollagenaser effektivt angripe kollagen trippel helix. Mange celler i immunsystemet, inkludert makrofager, nukleaser og osteoklaster kan produsere kollagenase. Leddgikt er en tilstand der immunforsvaret er i overdrive, angripe leddene i kroppen. Fordi disse immunceller kan produsere kollagenase, er vanlig i leddgikt kollagen degradering

Kreft

Kreftceller er ofte invasive og utvikle evnen til å reise til fjerne steder i kroppen. Forskning av Morgan et al., Publisert i den elektroniske journal "Cancer Cell International," antyder disse kreftcellene få mobilitet ved å uttrykke kollagenase. Dette tillater dem å bryte ned membraner av blodkar, inn i blodbanen og spre seg over hele kroppen.

UV-lys

Ultrafiolett (UV) lys er en form for stråling. Det trenger gjennom kroppen og hastigheter opp visse naturlige aldringsprosesser. Ifølge Mayo Clinic, UV-lys også bryter ned viktige tverrforbindelser som holder kollagen trippel helix sammen, som fører til nedbrytning av kollagen. Dette fører til at huden å løse styrke og fleksibilitet, og resulterer i rynker.

Vekst

Når vi vokser, må våre bein bryte ned gamle bindevev for å danne nye, lengre bindevev. Under hurtige faser av vekst, for eksempel barndommen, er dette spesielt viktig. Spesielle celler som kalles osteoklaster uttrykke kollagenase for dette formålet. Osteoklaster bryte fra hverandre gamle benmatrise for å klare en bane for celler som kalles osteoblaster å legge ned nye bein.