Digidexo.com

Hva gjør aspire Mean i forbindelse med lungene?

Hva gjør aspire Mean i forbindelse med lungene?


Aspirasjon betyr ganske enkelt at fremmedlegemer som oppkast, mat eller væske inhaleres eller blåses inn i luftrøret eller lungene. Aspirasjon kan føre til en person å ha lungebetennelse samt andre luftveisproblemer som astma og kronisk hoste.

Årsaker

Aspirasjon av fremmedlegemer inn i lungene kan være forårsaket av anestesi, fraværende eller redusert brekningsrefleksen, overdreven bruk av alkohol, beroligende midler, alderdom, problemer med å svelge, sykdommer i spiserør, tannproblemer, visse medisiner og sure oppstøt. Surt aspirasjon funnet i de som har alvorlige acid reflux kan forårsake lungeskade.

Symptomer

Noen symptomer på aspirasjon er hoste, brystsmerter, blålig hud på grunn av mangel på oksygen, feber, trøtthet, hvesing og kortpustethet.

Tester

Testene som brukes for å fastslå aspirasjon er en kiste X-ray, CT av brystkassen, CBC blodprøve, sputum kultur og blodkultur.

Behandlinger

Hvis aspirasjon forårsaker lungebetennelse, kan det hende at personen må legges inn på sykehus. Antibiotika, inhalatorer og oksygen kan også anvendes for å behandle lungebetennelse forårsaket av aspirasjon.