Digidexo.com

Hvordan lese en Contact Lens Box

Ditt øye-omsorg leverandøren kreves av Federal Trade Commission "Contact Lens og Brille Rules" for å gi deg en kopi av resept slik at du kan velge hvor og fra hvem du får dine kontaktlinser. Enten du bestiller fra en spesialitet butikk, stort handel, postordrekatalog eller Internett-forhandler, hjelper det å være kjent med din resept (funnet på hver boks av linsene) slik at du enkelt kan unnvære denne informasjonen til en selger som ikke også øye-omsorg leverandøren.

Hvordan lese en Contact Lens Box

•  Forstå hva slags informasjon som presenteres i en resept, inkludert strøm, basiskurve, diameter og merke. Bifokale og astigmatisme resepter vanligvis har tilleggsopplysninger.

Lær forkortelser som brukes i en resept: OS for venstre øye, OD for høyre øye, BC for basiskurve, PWR for makt og DIA for diameter. Se etter flere forkortelser som brukes til bifokale (ADD for add power) og astigmatisme (CYL for sylinder og AXIS for astigmatisme).

Finn resept på siden av boksen.

Les måling av diameteren (DIA), gitt i millimeter; dette er avstanden fra den ene kant av kontaktlinsen til den andre.

Les strømmen (PWR) av objektivet styrke (det kan være forskjellig for hvert øye), målt i dioptrier. Jo høyere makt tall, jo sterkere resept er. Se etter et minustegn for å indikere nærsynthet (myopi) og en plusstegnet for å indikerer langsynthet (hypermetropi).

6. Les basekurve (BC), måling i millimeter. Jo lavere tall, jo brattere hornhinnen av en pasientens øye. Hvis denne målingen ikke er inkludert, er det sannsynlig at merkevaren har bare én standard basiskurve verdi.

Finn merkenavnet av kontaktlinse. Det er ulovlig for en kontaktlinse forhandleren for å selge deg et annet merke enn den som foreskrevet av din øye-omsorg leverandøren.