Digidexo.com

Vekttap tips for kvinner med PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en tilstand hos kvinner der hormoner er ute av balanse, skaper uregelmessig menstruasjon, uønsket hårvekst, og insulinresistens, noe som gjør det vanskelig for kvinner å miste vekt. Heldigvis kan et sunt kosthold hjelpe kvinner med PCOS administrere sine symptomer samt miste vekt.

Meal Planning

Kvinner med PCOS har ofte høye insulinnivåer, noe som er grunnen konsumere en diett som understreker matvarer med lav glykemisk indeks (GI) kan bidra til å øke vekttap. Lav GI matvarer har mindre effekt av en effekt på blodsukkernivået, slik at kvinner å opprettholde normale nivåer. Matvarer som inneholder mye karbohydrater rangerer høyt på glykemisk indeks, mens grønnsaker som artisjokker og aubergine er vurdert lavt på glykemisk indeks.

Planen er å ha mer enn 40 prosent av det daglige inntaket kommer fra karbohydrat mat kilder. Vanligvis tar denne handlingen bidrar til å redusere insulinnivået for kvinner med PCOS, noe som gjør dem føler seg mer energisk og potensielt stimulerende vekttap.

Lav GI matvarer for å inkludere

Når du oppretter din PCOS-vennlig diett, mål for 5 til 6 små måltider om dagen (200 til 300 kalorier) for å holde insulinnivået balansert. Her er noen eksempler på lav-GI matvarer å velge mellom (husk at en GI ranking under 55 er en lav-GI mat):
Brød
Multi-korn brød - 48 GI
Grovt brød - 50 GI

Korn
All-Bran - 42 GI
Havregryn (ikke øyeblikkelig) - 49 GI
Havrekli - 55 GI

Dairy
Fettfattig yoghurt - 14 GI
Sjokolademelk - 24 GI
Skummet melk - 32 GI

Frukt (dette er bare et lite utvalg av lav-GI frukt)
Cherries - 22 GI
Epler - 38 GI
Druer - 46 GI

Pasta
Spaghetti - 27 GI
Fettucine - 32 GI
Vermicelli - 35 GI

Snacks
Peanuts - 15 GI
Peanut M & Ms - 32 GI
Snickers bar - 40 GI

Supper
Tomato - 38 GI
Linse - 44 GI

Grønnsaker
Artisjokk - 15 GI
Asparges - 15 GI
Blomkål - 15 GI

Matvarer for å unngå

Akkurat som det er matvarer som vil hjelpe kvinner med PCOS å gå ned i vekt, er det noen alternativer som bør unngås på grunn av en GI på høyere enn 70. Disse matvarene har en tendens til å være høyere i fett og karbohydrater, og inkluderer donuts, baguetter, cornflakes, hirse mel, brun ris pasta, potetgull, bakte poteter, tortilla chips, gelé bønner, pretzels, og bondebønner.

Disse matvarer bør unngås på grunn av deres tendens til ytterligere pigg insulinnivået, noe som gjør det enda vanskeligere for kvinner med PCOS til å gå ned i vekt.

Legg i øvelse

Mens kosthold er en stor del av vekttap puslespill for kvinner med PCOS, bør fordelene ved trening ikke bli neglisjert. Kvinner bør engasjere seg i minst 30 minutter med trening de fleste dagene i uken. Velg mellom en rekke aktiviteter, og sørg for å veksle mellom hjerte-øvelser og de som bygger muskler.

Følgende øvelser kan vise seg gunstig:
Cardiovascular - turgåing, aerobic klasser, sykling, ved hjelp av en elliptisk maskin, og fotturer
Vekt trening - øvelser ved hjelp av kroppens egen vekt, som for eksempel knebøy, push-ups, eller triceps fall, løfte vekter, eller ved hjelp av motstand band.