Digidexo.com

Process of Contact Lens Fitting

The Interview

Prosessen med en kontaktlinsetilpasning innebærer tre trinn: et intervju for å forklare montering selv og for å diskutere dine okulære historie og linsealternativer; en grundig synsundersøkelse; og montering av objektiver som er fastsatt som optimal for deg.

I intervjuet svare deg på spørsmål om dine preferanser og vaner, slik at optikeren har en idé om den mest hensiktsmessige type linser (som harde eller myke linser, daglig slitasje eller døgnlinser) for du gitt din livsstil. Intervjuet gir deg også mulighet til å stille dine egne spørsmål om kontaktlinsetilpasning og hvilke typer objektiver tilgjengelig.

Den eksamen

Etter den innledende intervju, måler optiker overflaten av øyet. Det er ingen direkte kontakt med øyet og målinger tatt reflektere okulær overflate kvalitet, hornhinnen kurvatur og topografi, tear film, lokk struktur og refraktiv data nødvendig for å passe linsene riktig.

En keratometer brukes til å måle krumningen på øyets overflate. Mens mot instrumentet, plasserer du haken på en spenne for å holde hodet stille mens det tar bilder av øyet. Den keratometer analyserer lysrefleksjoner fra hornhinnen din for å bestemme dens kurvatur.

Hornhinnen topografi, som involverer datastyrte målinger av hornhinnen din, viser større detalj om overflaten av hornhinnen fordi den analyserer fotografiske bilder av hvordan lyset projisert inn i øyet reiser.
Du sitter med pannen hviler mot en buet spenne mens optiker bjelker mønstre av lys inn i øyet. Den resulterende utskriften viser overflaten "kartet" på øyet som er fargekodet i henhold til sine ulike konturer.

Hvor godt øyet produserer tårer er testet med en liten stripe av papir plassert under nedre øyelokk i ca fem minutter eller med fluorescein fargestoff, som er lagt til tåre lag på øyet og sjekket for å se hvor lang tid det tar for dine tårer til fordampe.

Størrelsen på øyet pupill og iris måles enten med kort eller linjal eller en automatisert instrument. Disse målingene bidra til å sikre riktig dimensjonering og plassering av kontaktlinsen.

Wavefront teknologi, kalt aberrometry, brukes til å måle den måten en bølgefront av lyset passerer gjennom ulike brytnings eller fokusere komponentene i øyet. Skjevheter som finner sted som lyset beveger seg gjennom øyet kalles avvik (spesifikke synsfeil).

Tilpasnings

Hvilke typer linser som du prøver avhenger kombinasjonen av øyet målinger og dine preferanser.

Øyelegen vil demonstrere hvordan du plasserer kontaktene i øynene dine og lar deg tid til å lære å gjøre det selv. Når de har vært i minst 15 minutter, vil han sjekke øyet med en biomicroscope, en tent instrument som i stor grad forstørrer visningen av hornhinnen og annet vev, slik at han kan observere justering og bevegelse av objektivet når det hviler på overflaten av øyet.

Etter legen er sikker på at linsene passer ordentlig og at din visjon og komfort er både tilfredsstillende, vil legen skrive din linse resept, som inkluderer strøm, kurven og diameteren på linsene. Du kan ha alt fra én til tre oppfølgings-besøk avhengig av hvor godt øynene tilpasse seg de nye objektivene.