Digidexo.com

Hvordan Teens spise sunt i dag

Sunn mat starter ung og bærer gjennom hele livet. Ifølge American Dietetic Association, har 84 prosent av tenåringer ikke spiser nok frukt og grønnsaker. Tenåringer kan spise slik de liker og fortsatt gjøre sunne valg hvis de er utdannet. Foreldre kan gjøre det enklere ved å gi gode matvalg hjemme og for tenåringer å ta med seg på farten.

Hvordan Teens spise sunt i dag

Tenåringer noen ganger får en dårlig rap, men når det kommer til deres helse, dagens tenåringer er mer utdannet om ernæring og god helse enn de var generasjoner siden - selv om det er bare på grunn av deres skolehelsetjenesten education.However, betyr det ikke alltid bety de gjør de rette valgene.

Tenåringer kan spise bedre hvis de har bredere utvalg av god mat hjemme, på skolen og de ulike hangout steder. Fast food restauranter nå liste næringsinnholdet på alle menyelementer og skoler og restauranter tilbyr flere valgmuligheter som for eksempel eplebåtene eller salater å erstatte pommes frites som tilbehør.

Bedre ernæring hjemme

Sunn mat for tenåringer begynner på frokost. Det er lett å hoppe over dette viktige måltidet til fordel for søvn og opt for en avkjølt kaffe på vei til skolen. Men foreldre kan bryte denne vanen med on-the-go frokost mat for tenåringer som kan spise maten på en rute eller i homeroom. Noen gode valg inkludere protein shakes eller barer, kornblanding barer, frukt og yoghurt smoothies, eller toast og egg smørbrød - noe som gir protein vil være mer mettende og minimere "krasjer" fram til lunsj. Se opp for ferdigpakkede matvarer som kan være høy i natrium, trans fett eller sukker.

Familier er også i ferd med å vende tilbake til verdier som inkluderer organisering tidsplaner så det er en retur til middagsbordet. Når tenåringer sitte ned til et måltid, er det mindre sannsynlig å snack eller overspise junk food etter middagen. Når en tenåring kommer hjem fra skolen sulten er det viktig å ha enkle å fikse sunne snacks. Tenåringer handler om bekvemmelighet, så hvis snacks er forberedt og nedkjølt på forhånd, vil de trolig ta turen for de snacks i stedet for pose med chips og brus. Foreldre kan forberede frukt og grønnsaker ved å vaske, peeling og kutte dem på forhånd slik at de er klar til å spise. Kan raskt gjøres grillet kylling skåret i biter og en bolle med vasket salat i kjøleskapet til en sunn salat. Nøkkelen er å forberede fremover så når en sulten tenåringer er gapende gjennom kjøleskapsdøren blir de møtt med tiltalende, sunne alternativer.

Bedre ernæring ved skolen

Føderale og statlige lover er opphavsmenn en sunn skolens kafeteria for mange skoler rundt om i landet. I Massachusetts for eksempel, er skolene pålagt å gi en tredjedel av anbefalt daglig inntak for protein, vitamin A, vitamin C, jern, kalsium og kalorier. Skolemat er ernæringsmessig balansert og tilbyr mange valg. Men mange helsebevisste tenåringer velger å brun bag det å spare tid, penger og ta kontroll over sine dietter. Mange skoler er å fjerne brus og godteri maskiner og erstatte dem med juice, frukt og granola barer.

Bedre ernæring Ut og Om

Det er enklere enn noensinne for on-the-go tenåringer til å spise sunt. Hurtigmatkjedene tilbyr flere valg og fjerne transfett fra sine menyer. Nærbutikker ligger nær skoler tilbyr også nedkjølt seksjoner med valg av frukt, grønnsaker plater og andre sunne alternativer.

Ikke gå sulten!

Den beste måten for en tenåring å spise sunt i dag er for dem å unngå å bli så sulten at de ta det første praktisk, usunn snacks. Dette fører ofte til dårlige valg og en endeløs syklus av koffein og sukker for å øke sin energi. Sunn mat forebygger fedme i tenårene, og setter dem på en bane for bedre helse gjennom hele livet.

Teen veganere og vegetarianere

Den "Vegetarian Journal" rapporterer at det i 2001 om lag to prosent av barn i alderen seks til 17 var vegetarianere, noe som betyr at de ikke spise noe kjøtt, fisk eller fjærkre. Det var 0,5 prosent som ble ansett for vegan, noe som betyr at kostholdet også ekskludert egg, honning og melkeprodukter. I 2009, en studie ved University of Minnesota fant at 1 av 200 barn er vegetarianere. Som enhver diett, kan det være sunt så lenge de nødvendige næringsstoffene er til stede, selv om det ikke inneholder animalske produkter.