Digidexo.com

Hvordan bli kvitt lesebriller

Lesebriller yte bistand for arbeid på nært hold og selvfølgelig lesing. Men "lesere" som de også kalles, er ikke for alle eller ikke nødvendigvis det eneste valget for arbeid på nært hold. De fleste lesebriller er enten "halv-eye", som har linser som du ser over, eller full linser i en større ramme som må tas av for å se nærmere på avstand. Når lesebriller bli belastende, flere alternativer er tilgjengelige.

Hvordan bli kvitt lesebriller

•  Bruk no-line (progressive) bifokale. Linsene kan være tydelig på toppen, uten resept, og har bare lese resept i bifokale delen. No-linjer gjør at du kan lese og se på avstand komfortabelt uten å måtte ta av deg brillene.

Prøv monovision kontakter. Monovision er en billig måte å ha kontakter for å lese. Vanligvis er ett objektiv slitt for på nært arbeid. Fordi synet bearbeides i hjernen, er det mulig å bruke øynene uavhengig for nær og langt borte. Monovision tar litt tid å bli vant til, og er ikke for alle, men fungerer godt for mange mennesker.

Få bifokale kontakter for å hjelpe til med lesing. Annerledes enn monovision, bifokale kontakter kan du lese og se på avstand med begge øyne. Disse objektivene har en tendens til å koste mer enn monovision kontakter, men noen mennesker finner dem lettere å bære.

•  Vurder korrigerende øye kirurgi. Mange nye fremskritt har blitt gjort i øye kirurgi som korrigerer for synsproblemer, herunder i nærheten av visjonen. Dette er vanligvis en av de mest kostbare alternativer, fordi operasjoner er generelt ansett kosmetiske og valgfritt. Mange leger kan la deg prøve kontaktlinser som vil simulerer type korrigering visjon kirurgi gir før du har kirurgi.

Diskuter de nyeste tilgjengelige behandlinger for presbyopi med din øyelege. Studier blir gjort på keratoplasty, en radio bølge behandling som korrigerer for nærsyn og er svært vellykket. Interocular linse implantater (IOL) som har progressive briller i dem også fungere godt for folk som har hatt grå stær operasjon og ikke ønsker å bruke briller lenger.