Digidexo.com

Hva er gikt i foten?

Urinsyregikt, ellers kjent som gikt, er en medisinsk tilstand som kan påvirke håndledd, fingre, albuer, knær, ankler og føtter. Den mest vanlige kroppsdel ​​påvirkes er den store tåen på foten.

Definisjon

Urinsyregikt oppstår når det er betennelse i vev og væske som hjelper pute leddene. Små, skarpe krystaller består av urinsyre forårsaker denne betennelsen.

Identifikasjon

Gikt angrep begynner vanligvis med rødhet, hevelse og smerter i store ledd av stortåen. Derfra kan andre leddene hovne opp og bli smertefullt.

Betydning

I USA alene, over fem millioner mennesker har gikt. Det er en inflammatorisk artritt og den mest vanlige form for denne type av sykdom hos menn over 40 år.

Betraktninger

Diet spiller en viktig faktor i noen tilfeller av gikt. Mange ganger, noe som reduserer høy-purin matvarer vil senke mengden av urinsyre som danner krystaller i gikt. Disse høy-purine mat inkluderer biff, svinekjøtt, lammekjøtt og produkter som inneholder disse kjøtt, alkohol og sjømat.

Advarsel

Urinsyregikt er en alvorlig medisinsk tilstand som krever oppmerksomhet fra en lege. For å kontrollere gikt, kan en lege kjøre blodprøver og andre tester utelukke alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel nyreproblemer, som kan føre til urinsyregikt.